Aleksa Gold on 18-aastane ujuja, kes on üles kasvanud Torontos, Kanadas koos oma vanemate ning õe Vanessa ja venna Jukuga (Josh). Goldi vanavanemad põgenesid pärast teist maailmasõda Eestist Kanadasse, kus järeltulevad põlved siiani elavad.

Eesti kodakondsuse sai Gold 2004. aastal, kuid spordikodakondsus anti talle alles sellel aastal, mis tähendab, et nüüd esindab ta rahvusvaheliselt Eestit mitte Kanadat.

Ujumisega alustas neiu juba 4-aastaselt, sest nii ta ema kui ka õde ja vend tegelesid ujumisega. 2016. aastal osales Gold ka Eesti meistrivõistlustel, kus ta püstitas juunioride rekordeid ning hulganisti medaleid. Eestis esindab Gold ORCA ujumisklubi ning Kanadas Toronto Swim Clubi, treenides koos olümpia 100 m vabaltujumise kuldmedalisti Penny Oleksiakiga.

Juunis lõpetab Gold keskooli ning plaanib minna Toronto Ülikooli bioteadusi õppima. Ülikooli ujumismeeskonnas hakkaks ta koos treenima 100 m seliliujumise maailmarekordi omaniku Kylie Massega ja MMi medalisti Rebecca Smithiga.

Sellel hooajal on Aleksa keskendunud põhiliselt kahele tippvõistlusele. Üheks nendest oli Kanada meistrisvõistlused, kus Gold 200 m seliliujumises Eesti rekordi ujus. “Ma olen sel aastal väga kõvasti treeninud, nii et minu ujutud aeg ei olnudki väga suur üllatus,” rääkis Gold. “Ma teadsin, et suudan nii kiiresti ujuda, aga arvasin et ujun selle aja pigem selle aasta lõpus.” Teine võistlus, millele Gold sellel aastal keskendub, on Euroopa meistrivõistlused.

Pärast EM-i loodab Gold ka Eestit külastada, et oma siinseid sugulasi näha. Eriti meeldib talle just Tallinna vanalinn ning neiu loodab, et ehk õnnestub tal sel aastal tervelt kuu aega Eestis veeta nagu eelmise külastuskorra ajal 2016. aastal.

Gold on lisaks ujumisele ka kiire jooksja. Novembris toimunud Kanada krossijooksu meistrivõistlustel võitis ta 4 km jooksus hõbemedali. Ühtlasi on Gold juunioride arvestuses üks parimaid Kanada krossijooksjaid.