Lochte ei jäänud vahele keelatud ainetega, kuid ta põrus keelatud tegevusega. Nimelt postitas ameeriklane endast pildi, kus tal oli kanüül veenis (postitus kadus küll tema kontolt kiiresti, kuid dopinguküttide jaoks sellest piisas). Vastavalt reeglitele on veenisisesed infusioonid ja süstid aga kodustes tingimustes keelatud. Seda tohib sportlastele teha ainult haiglaravi korral meditsiiniasutustes. Lubatud on ka raviotstarbelised juhtumid, kirjutab Eurosport.

Lochte postitas vastava pildi sotsiaalmeediasse 24. mail ja tema 14 kuu pikkune võistluskeeld algab ka sellest kuupäevast.

“Reeglid on reeglid. Ma nõustun, et tegemist oli tehnilise rikkumisega. Loodan, et teised sportlased õpivad minu vigadest,“ sõnas Lochte võistluskeelu saamise jäel.

Alles hiljuti kandis Lochte 10 kuu pikkust võistluskeeldu, kuna ta valetas 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudel juhtunu kohta. Nimelt rääkis ujuja toona, et teda rööviti ja sihiti relvaga. Midagi säärast aga ei juhtunud.

Aastate jooksul olümpiamängudelt kuus kuldmedalit ja kokku 12 medalit võitnud Lochte soovib enda sõnul osaleda kindlasti 2020. aasta Tokyo mängudel.

Pikas basseinis on ta kokku võitnud 18 ning lühikeses basseinis 21 MM-tiitlit.

Järjekordse eksimuse järel tõstatati mitmel pool küsimus, kas Lochte puhul on tegemist läbi aegade ühe rumalama tippsportlasega, kes oskab endale ise pidevalt probleeme kaela tõmmata.