Tänavu peeti festival Shanghaist 1500 km kaugusel Jinan Shi provintsi 9,5 miljoni elanikuga Jinanis. Hiina turismi- ja Jinani spordiministeeriumi kutsel pani end üle 800 osalejaga põhivõistlusel -3 kraadise ilmaga proovile kolm eestlast. Võistlus toimus Jinani allikalises, 9-11 soojakraadise veega järves.

Kolmanda kohaga M30-40 klassis naasis Hiinast Eestis suviseid avaveeeujumisi korraldav ja taliujumist harrastav Aivar Rosenberg. Tema 450m distantsi läbimise aeg 6.38. Raido Laidla sai M20-30 klassis kuuenda koha (11.03). Mullu Jinanis 450m rajal oma vanuseklassis (N35-45) teise koha saanud Irena Nikitina oli tänavu üheteistkümnes (9.39). "Naisi oli minu klassis kokku 30, tänavu oli konkurents palju tugevam kui eelmisel aastal. Publikut oli festivalil väga palju, rajal olid ka Jinani aselinnapea, Hiina taliujumise föderatsiooni president, rahvusvahelise taliujumise assotsiatsiooni president Maria Yurjo Koskinen jne. Kõikide kutsutud külalisriikide esindajatele korraldati linnapea juures pidulik vastuvõtt. Teine festivalipäev, kus kohti ei jagatud, oli kolme sõidutunni kaugusel Jinanist, 6,5 miljoni elanikuga Liaochengis. Seal oli vesi +2 kraadi ja kohalike seas ujujaid vähe," vahendasid muljeid teist korda Hiina taliujumise festivalil osalenud Irena Nikitina ja Aivar Rosenberg.

22. veebruaril toimub Tallinnas 5. taliujumise festival Pirita Open. Jinanis võistelnud Argentina taliujuja, kes napilt edestas Aivar Rosnebregi ja oli teine, osaleb tänavu esmakordselt ka Pirita Openil, kuhu oodataks üle 200 ujuja paljudest riikidest.