"Tänan kõiki, kes andsid aega mulle see raske otsus vastu võtta. See otsus tuli kindlasti raskelt minu jaoks, arvestades, et viimaste aastate jooksul on mul olnud palju vigastusi. Jõudsin hetke, kus mu keha enam ei pea vastu. Isegi, kui mul on olnud motivatsiooni. Sellega ka alustasin hooaega, et valmistuda lühiraja Euroopa meistrivõistlusteks. Kahjuks olen jõudnud arusaamisele, et vanad vigastused löövad uuesti välja ja poole vinnaga asja ma teha ei soovi," alustas 2011. ja 2012. aastal Eesti parimaks naissportlaseks valitud 28-aastane Aljand pressikonverentsil.

Aljandi sõnul alustas on talle pikemat aega valmistanud probleeme jalatraumad ning õlavigastus, mis ei lasknud viimasel kahel-kolmel aastal tippsportlase koormusega harjutada.

"Ma olen väga õnnelik oma karjääri üle, ma ei kahetse midagi. Mul on väga kurb selline otsus vastu võtta. Ma sooviksin kõiki tänada, kes mind on aidanud," rääkis ta.

Aljand edasine plaan on kolida Türki tööle Ankara olümpiabaasi. "Seal oleksin ma hetkel üks treeneritest, kes toodud kokku rahvusvaheliselt, et tuua klubisid ja teisi koondisi sinna baasi," kirjeldas ta.

Treenerist isa Riho Aljand rääkis, et kuigi traumad seganud aastaid, saabus lõplik otsus nädalavahetusel. "Ma ei andnud enam Triinule järgi ja ütlesin, et nüüd on päramine aega, kus ütleme, kas nii või naa. Hooaeg on lahti läinud ja edasi hakatakse ootama juba Euroopa lühiraja meistrivõistlusteks näitajaid. Kõik on tulnud nagu välk ja pauk," rääkis ta.

"Annaks jumal ükskõik millisele spordialale sellist tahtejõulist, järeleandmatut sportlast. Me näeme igapäevases elus tihti küllap andekaid sportlasi. Aga puudu jääb tihti täielikust panustamisest. Kõige suurem risky business on sport, kus sportlane viib oma keha turule teadmata, mis ta tagasi saab, kas tuleb tagasi hoopis inimvaremed. Tahan teda tänada, et ta on Eesti ujumise majakana eeskujuks olnud!" lisas Riho Aljand.

Aljand teatas pressiteate vahendusel tippspordist loobumises kolmapäeva hommikul.

"Kahekordne Eesti aasta naissportlane Triin Aljand on tulnud kaheks päevaks Eestisse, et rääkida sellest, miks on ta sunnitud tippspordist taanduma ning mida plaanib edasi teha," seisis hommikul ajakirjanikele saadetud pressikutses.

28-aastasel Aljandil on karjääri jooksul kogutud viis tiitlivõistluste medalit. 2011. ja 2012. aastal valiti ta Eesti parimaks naissportlaseks.

Vaata pressikonverentsi täispikkuses: