“Kui ma alguses tulemust nägin, siis ei uskunud oma silmi,” lausus Kendzior. “Ma siiralt lootsin ja ootasin, et täna Eesti rekordi puruneks. Võistlusnärvi sees ei olnud, sest mind ümbritsevad siin tuttavad inimesed ja ma tunnen ennast siin väga koduselt.” Nädala alguses Eestisse saabunud Kendziori sõnul on tal enesetunne praegu hea. “Tunnen, et mu vorm liigub paremuse suunas,” ütles Kendzior. “Pärast Euroopa meistrivõistlusi analüüsisime treeneritega võistlusi, vaatasime kõik stardid kordusest üle ja tegime omad järeldused,” lisas ta.

“Tunnen, et olen lisaks füüsilisele vormile ka vaimselt tugevamaks saanud,” sõnas Kendzior. “Ja ilmselt see on ka üheks põhjuseks, miks täna rekord sündis. Tulin Tallinnasse ainult Eesti meistrivõistluste pärast ja juba esimesel päeval on see ennast kuhjaga ära tasunud. Paremat algust ei oleks osanud oodata.” Naiste 100 meetri seliliujumises sai teise koha Sigrid Sepp, kes läbis distantsi ajaga 1.03,69, kolmandat aega näitas Kätlin Sepp (1.03,96).

Meeste 100 meetri seliliujumises oli võidukas Ralf Tribuntsov, kes läbis distantsi ajaga 56,15. “Enesetunne on päris hea,” lausus ta. “Tavaliselt on viimased 15 meetrit väga rasked, kuid täna kannatasin selle ära. Olen positiivselt üllatunud ja ehk on see märgiks, et töö liigub õiges suunas.” Eesti meistrivõistluste hõbemedali sai kaela Karl Johann Luht, kes läbis distantsi ajaga 57,72. Kolmanda koha sai Andrei Gussev (57,78).