"Parimate sportlaste valimisel on juba pikka aega juures mõru maitse. Nimelt kipuvad need valimised enne ära lõppema kui ujumise aasta üks kahest tähtsamast rahvusvahelisest tiitlivõistlusest saab alatagi. Istanbuli eel sai valimine sisuliselt läbi enne meie võistluse algust. Eelmisel aastal praktiliselt koos lühiraja MM-i võistlusega, sel aastal toimus Eestile üliedukas EM poole parimate valimise pealt," kirjutab Sepp oma blogis.

"Tüli on olnud sellisest asjade korraldusest juba pikemat aega, aga EOK kõrvad on ikka kurdiks jäänud. Nüüdki seati kandidaadid üles ja valimine ise oli juba poole peal kui kellegi jaoks pauk luuavarrest, kuid asjaomaste jaoks siiski pikalt oodatud edu Eesti õuele saabus. Martti Aljand lisandus nominentide hulka lausa viimasel minutil, Triin, tõsi, oli seal juba varem, kuid ilma tiitlivõisltuse medaliteta ehk mitte just kõige säravama hooajaga."

"Ühesõnaga ujumine peab vist pöörduma palvakirjadega pigem rahvusvaheliste alaliitude poole, et nood oma võistluskalendri varasemaks tõstaksid, sest EOK jaoks kipub aasta parimate valimise alustamine hiljem ehk ikka siis, kui kõigil aladel on tähtsad tiitlivõistlused lõppenud, ilmvõitmatu. Ka teise poolaasta parimate medaliomanike austamine toimus EOK juhtimisel ära juba detsembri alguses. Ühesõnaga kohatu, näotu ja ebaprofessionaalne," hindab Sepp.

Ujumisliidu juht ei jäta kiitmata ka Triin ja Martti Aljandit, kelle võidetud EM-medaleid hindab ta väga kõrgelt.

"Kolm EM-i medalit ei ole sellel aastal ühelgi olümpiaalal vastu panna, lisaks arvukad poolfinaalid väga laia kandepinna ujujate poolt. Tippujumise konkurents nii Euroopa kui maailma kontekstis oleks ehk võrreldav selle hetkega kui Eesti mees jookseks MM-il 100 m finaalis," lisab Sepp.