Kõige enam oli võistlustules soomlasi, kus kõnealune taliala on järjest populaarsemaks muutumas - taliujumisklubisid on seal juba rohkem kui 200. Palju võistlejaid oli välja panna ka Venemaal, Rootsil ja Lätil. Eesti delegatsioon osales koosseisus: Henri Kaarma, Romet Tepper, Bruno Nopponen, Kinne Tõnnison ja Hannes Viherpuu.

Tihedas konkurentsis võitsid Pirita Ice talisuplejate spordiklubi liikmed kokku kolm individuaalset maailmameistritiitlit.

Kolme kullaga pärjati Sloveenias 17 kordne Eesti meister ujumises Bruno Nopponen, kes saavutas tiitli 25m ja 50m vabaujumises ning 25m rinnuliujumises. Neljast eestlaste saavutatud hõbemedalist kolm kuuluvad aga Henri Kaarmale 25m ja 50m vabaujumise ning 450m pikamaaujumise eest. Neljanda hõbeda pävis Kinne Tõnnison oma vanuseklassi 25m rinnuliujumise distantsil.

Kõigele eelnevale lisaks võideti Venemaa võistkonna ees kaks teateujumise kulda (4x 25m rinnuli- ja 4x 25m vabaujumine), võistkonda kuulusid Kinne Tõnnison, Henri Kaarma, Romet Tepper ja Bruno Nopponen.

Hannes Viherpuu Pirita talisuplejate spordiklubist sõnas, et tingimused olid Sloveenias eestlaste jaoks soodsad: „Võiks isegi öelda, et ilm oli meie jaoks soe, veetemperatuur oli üle 4 kraadi ja väljaski 2-3 kraadi sooja."

27. veebruaril võetakse talisuplemine suurelt ette Pirita jões Winners Sportlounge-i ees, kus toimumas Talisuplusfestival Pirita Open 2010. Korraldajad loodavad võistlusest lahtiste Eesti Meistrivõistluste kujunemist, kuhu oodatakse võistlejaid ka Venemaalt, Soomest, Lätist ning loomulikult kõikidest Eesti talisuplusklubidest. Kavas on 25m rinnuli; 4x25m vabalt teateujumine ja talipikamaaujumine. Lisaks saab näha sukeldujate näidisesinemist, inimese näidispäästmist jääaugust ja palju muud. Kõikidel huvilistel on võimalus loomulikult ka ise järgi proovida, mida üks korralik talisuplus endast kujutab.