Tartu Kevad on kalendris võitnud kindla koha kui hea võimalus enne hooaja tähtsamaid jõuproove pikas basseinis oma vormi kontrollida. Osalejatel avaneb võimalus täita Kaasani MM-i ja Rio de Janeiro olümpiamängude normatiive, lisaks on noorematel võimalus kinnitada kanda Euroopa mängude, Euroopa noorte olümpiafestivali või Põhjamaade noorte MV koondises.

Tartu Kevadel on väljas tugev esindus Sankt-Peterburgist eesotsas 100 m liblikujumise eelmise aasta Venemaa meistri ja kahekordse Euroopa meistrivõistluste teateujumise medaliomaniku Vjatšeslav Prudnikoviga. Eesti tippudest löövad kaasa Martti Aljand, Martin Allikvee, Pjotr Degtjarjov, Martin Liivamägi, Kregor Zirk, Kätlin ja Sigrid Sepp, Marija Romanjuk, Filipp Provorkov ja teised.

Võistlused algavad Aura Keskuses laupäeval, 04. aprillil kell 15, teine võistlusosa toimub pühapäeval, algusega kell 10.

Võistluste programmi kuulub 28 distsipliini. Kõige populaarsemaks distantsiks on on meeste 50 m vabaltujumine, kus kõikide vanuseklasside peale kokku kroolib ühte basseinipikkust 180 ujujat.