Põhjus, miks Kregor Zirki Euroopa lühiraja meistrivõistlustel starti ei lasta on lihtne - ta on liiga noor, kirjutab Priit Aaviku ujumisblogi.

Nimelt on Euroopa Ujumisliit (LEN), kes korraldab Euroopa meistrivõistlusi, seadnud nõude, et startida saavad 17-aastased ja vanemad noormehed, kuigi neiud lubatakse starti ka 15-aastaselt.

"Halb õnn," ütles 16-aastane Zirk otsust kuuldes. Eesti ujumislootusel on nüüd kolm võimalust: kas startida Põhjamaade juunioride meistrivõistlusel, Eesti lühiraja meistrivõistlustel või Suurbritanna lühiraja meistrivõistlustel.

"Üritan jääda positiivseks ikka," ütles Kregor lõpetuseks. "Homme istume maha Jon'iga (toim.- treener Jon Rudd) ning saan targemaks enda tuleviku kohta."

Ujumisliidu tegevjuht Pille Tali tunnistas Delfile, et lühiraja EMi vanusepiirang, mis ei luba Zirkil Netanyas startida, oli neile halvaks üllatuseks. "Meie saime sellest teada paar päeva tagasi. Selline otsus oli meie jaoks halb üllatus, sest MMil lubati tal võistelda. Ei teadnud sellest meie ega Kregori treener. Hetkel uurimegi, kust selline otsus tuli," ütles Tali, kes on ujumisliidus tööl olnud vaid neli kuud.