“Tänase seisuga on meie EM-koondises 21 sportlast, kellest 12 on A-normi täitnud ja 9 B-normi täitnud ujujat. Balti meistrivõistlustel võib sellele kahtlemata lisa tulla,” sõnas Eesti Ujumisliidu peatreener Riho Aljand. “Kindlasti on meie ujujatel väga põnev kõrvutada end ka Läti ja Leedu sportlastega ja vaadata, mis vormis nemad vahetult enne Euroopa meistrivõistlusi on,” lisas Aljand, kelle sõnul ongi ülehomme algav võistlus koondislaste jaoks EM-i peaprooviks.

Eesti tippudest saab Baltimaade meistrivõistlustel näha enamikke meie koondislasi, kes ka EM-il Eesti eest väljas on. “Huvitav on näha, kuidas meie sportlaste vormikõver on liikunud ja kas ollakse oma EM-i eesmärkide täitmise osas pigem tõusuteel,” sõnas Aljand. Samas lisas ta, et EM-ini on veel aega minna ja Balti meistrivõistlused lõplikku tõde kellegi EM-i vormist ei näita.

Baltimaade meistrivõistlused toimuvad kolmes osas. Esimene ja teine osa algavad reedel vastavalt kell 10.00 ja kell 17.00. Võistluste kolmas osa algab laupäeval kell 10.00. Võistlused korraldab Eesti Ujumisliit, toimumiskoht on Kalev SPA Veekeskus.