Paraku pöördus rõõm mõne hetke pärast pettumuseks, kui selgus, et Eesti meeskond ebaõnnestunud teatevahetuse tõttu diskvalifitseeriti.

„Kardan, et see olin mina, hakkasin liiga vara liikuma,“ võttis meeskonna kogenuim ujuja Martti Aljand vea enda peale. „Kahju! Koht oleks hea olnud, rekord oleks kukkunud...“

Pjotr Degtjarjov lohutas vanemat kolleegi: „Meil on kolm päeva võistlusi veel ees.“

Eesti rekord jääb aga siiski siit võistluselt püsima hommikul ujutud 1.35,87-ga. Lisaks tegi Ralf Tribuntsov hommikuse teate eelujumises veel ka uue Eesti rekordi 50 m selilidistantsil. Vana rekord 24,33, mis oli samuti Tribuntsovi nimel, kukkus lausa 0,43 sekundiga.

Teateujumise lõpetas kuldmedalitega Venemaa meeskond koosseisus Vitali Melnikov, Oleg Kostin, Nikita Konovalov ja Vladimir Morozov ajaga 1.32,38, mis on ühtlasi ka meeste 4x50 kompleksdistantsi uus maailmarekord. Teisel kohal lõpetasid itaallased, kolmandana Saksamaa teatemeeskond.

Uue maailmarekordi püstitas ka Taani teatenaiskond (Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Kelly Riber Rasmussen, Mie Oe Nielsen) naiste 4x50 meetrit vabadistantsil ajaga 1.37,04. Teiseks jäi Rootsi, kolmandaks Venemaa naiskond.