"Soojendusujumise ajal tõmbasin jalatalla vastu soojendusbasseini äärt katki ning arstid otsustasid mind haiglasse õmblema saata," rääkis 22-aastane Tiidla pärast võistlust.

Kuue minutiga kihutas autojuht Herningi haigemajja, kus arstid viie minutiga selgeks tegid, et haav siiski õmblusi ei vaja. Seejärel kihutati kuue minutiga taas basseini juurde tagasi.

"Sel ajal, kui oleksin pidanud juba call-room'is olema (ooteruum, kus võistlejad peavad 20 minutit enne starti kohal olema - toim), polnud ma veel haiglasse sõitma hakanudki ning kui ujulasse tagasi jõudsin, polnud aega enam õigeid võistluspükse jalga tõmmata," rääkis Tiidla, kes läks seetõttu starti tavalistes ujumispükstes. Süsinikkiust võistluspükse tõmbab nimelt jalga umbes kümme minutit.

Vaatamata valedele pükstele ja veritsevale jalale seisis Tiidla siiski 50 m liblikujumise stardis ja tegi võistluse kaasa. Tõsi, tema tulemus 25,22 oli kaugel Tiidla isiklikust tippmargist ning andis talle kokkuvõttes 56. koha, kuid Marko oli sellele vaatamata rahul, et siiski võistelda sai. "Eks kogu selle jooksmise tõttu olid jalad stardis väsinud ja rasked, aga vähemalt sain hea emotsiooni," rõõmustas ta. "Arvan, et kogu see jooksmine röövis mult vähemalt sekundi, aga eks Eesti meistrivõistlustel järgmisel nädalal saan seda parandada."

Lisaks Tiidlale ujus 50 m liblikdistantsil kaasa Kristjan Jürisoo, kes tegi 24,89-ga isikliku rekordi ja sai 53. koha.

Hommikul võistles 50 m vabaujumises Tess Grossmann, tema aeg 25,67 märkis samuti neiu isiklikku tippmarki ja andis 44. koha.

Meeste 200 m rinnuliujumises püstitas Martin Allikvee juba kolmanda Eesti juunioride rekordi nendel võistlustel. Aeg 2.11,96 andis tasuks 31. koha.