Meeste arvestuses krooniti Põhjamaade meistriks rootslane Tim Arnesen, kes läbis distantsi ajaga 2:01.07. “Kaks taanlast läksid kolmandal kilomeetril pikalt eest ära ja ma arvasin, et sellega ongi võistlus tehtud,” lausus 29-aastane Arnesen. “Ajasin neid ikka väga pikalt taga ning kusagil kaheksandal kilomeetril sain aru, et olen neist möödunud ja juhin võistlust,” lisas ta.

Rootslane sõnas, et tegemist oli väga raske võistlusega. “Ilmselt oli see mu elu üks valusamaid kogemus,” lausus ta. “Tõesti oli raske, kuid tuli võit ja seega tasus kannatamine ennast ära.” Hõbemedali sai kaela Arneseni kaasmaalane Alexander Berggren (2:03.07) ning pronksile ujus end taanlane Peter Mandrup Madsen (2:04.08).

Parima eestlasena sai Frank Johan Ojarand (2:12.36) viienda koha. Eesti meistriks kroonitud Ojaranna sõnul seadis ta stardi eel eesmärgiks lõpetada esimese eestlasena. “Soovisin võita Eesti meistritiitlit ja sellega sain ka hakkama,” lausus 20-aastane Ojarand. “Püsisin alguses liidritega samas grupis, kuid mingil hetkel jäin üksi. Oleksin tahtnud kellegagi koos ujuda, kuid sellele vaatamata jään tulemusega rahule,” ütles ta.

Naiste samal distantsil võidutses taanlanna Jackie Gade (2:13.36). Hõbedale ja pronksile tulid Põhjamaade meistri kaasmaalased Emma Wael (2:13.56) ning Lærke Toft Ruby (2:17.37). Eesti parim oli Meribel Saar (2:22.45), kes saavutas kokkuvõttes neljanda koha. “Kuna tegemist oli pika distantsiga, siis enne starti kartsin, kas ikka jõuan lõpuni,” ütles Saar.