Aljand, kelle jaoks on liblikaujumine kõrvalala sõnab, et päeva tipphetke on aga oodata õhtul. „Ei juhtu just tihti, et Eesti ujumises on ühel alal nii kõva konkurents, et ühel alal võistlevad parima tulemuse eest neli ujujat, kelle kõigil reaalne võimalus esikohale tulla. 100m rinnuliujumine aga just selline ala on,“ kruvib Aljand enne õhtust osa pingeid. Nimelt on 100m rinnuliujumises kohal kogu Eesti rinnuliujumise paremik, kuhu kuuluvad Martti Aljand, Filipp Provorkov, Martin Liivamägi ja Martin Allikvee. „Kõik neli on tugevad ja keegi neljast paraku peab medalikohast ilma jääma,“ sõnas Aljand. Naiste 100m rinnuli toob aga favoriidina starti Maria Romanjuki.

Väga põneva võistluse pakkus Kalev Open II päeva hommik ka naiste 50 liblikaujumises, kus esikoht ajaga 28,36 läks Tess Grossmanni nimele. Suurem duell käis aga teise ja kolmanda koha üle. Lõpptulemuseks ajaga 28,53 hõbemedal Kätlin Sepale, pronksi sai ajaga 28,65 kaela Karleen Kersa.

Meeste 100m kompleksis ei olnud aga vastast Martin Liivamäele, kes ajaga 55,13 võttis koondisekaaslase Degtjarjovi ees ülekaaluka võidu. Degtjarjovi aeg 56,29.

Alati on aga põnevad perekondlikud duellid ja just seda sai ka täna hommikul näha, kui 50m selili distantsil võtsid omavahel mõõtu Sigrid ja Kätlin Sepp. Esikoht ajaga 29,39 Sigridile, Kätlini tulemus 29,55.

Lisaks meeste ja naiste 100m rinnuliujumisele, ei tasu õhtuses osas maha magada ka 50m vabaltujumisi, kus meestest stardib kindla favoriidina Pjotr Degtjarjov, kaarte segab täna 200m vabaltujumise võitnud Andri Aedma. Naiste 50m vabaltujumises saab näha Tess Grossmanni, Kätlin Sepa ja kuni 14-aastaste vanuseklassi Eesti rekordiomaniku Kertu Ly Alneku heitlusi.