2015. aastal jäid dopingu kasutamisega vahele koguni 11 Bulgaaria tõstjat ja sellest lähtuvalt ei lubatud bulgaarlasi 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudele.

Rahvusvaheline Tõsteliit (IWF) määras Bulgaaria alaliidule veerand miljoni dollari suuruse rahatrahvi ning nüüd ähvardatakse, et kui seda tänavu 18. juuniks ära ei maksta, tühistatakse tõsteliidu litsents.

Bulgaaria alaliit saatis seejärel abipalve Bulgaaria valitsusele, kust saadi aga eitav vastus. Valitsuse esindajate arvates pole mingit juriidilist alust, mis kohustaks alaliitu seda trahvi maksma, ja seetõttu keelduti ka rahaeraldusest.

Järgmisena pöördusid Bulgaaria tõstmisjuhid oma riigi olümpiavõitjate, EMi ja MMi kuldmedaliomanike ning kõigi tiitlivõistluste medalivõitjate poole, et nad aitaks trahvi maksta. "Palume annetusi ka nende sportlaste treeneritelt ja klubijuhtidelt, pereliikmetelt ja sõpradelt. Aidata võivad kõik riigi kodanikud, sest tegemist on kriitilise olukorraga," teatas tõsteliidu president Nedelcho Kolev.

Bulgaaria tõstjad on võitnud läbi aegade 37 olümpiamedalit, neist 12 kuldset. Maailmameistrivõistlustel on bulgaarlastel ette näidata koguni 224 medalit (79 kulda) ja Euroopa meistrivõistlustelt 167 tiitlit.