Seimi võistlus läks arusaadavatel põhjustel üle kivide ja kändude. Rebimises sai ta algraskuse 175 kilo üles alles kolmandal katsel. Tõukamises kerkis 225 kilo sirgetele kätele suuremate probleemideta, kuid 230 kilo Eesti rekordimees teisel katsel enam rinnale ei saanud ja kolmandast katsest loobus.

Kogusumma 400 andis Seimile kokkuvõttes 18. koha. A-grupis tegi hullumeelse etteaste grusiin Laša Talahhadze, kes püstitas kolm maailmarekordit: rebimises 220 kg, tõukamises 264 ja kogusummas 484. Hõbeda teenis armeenlane Gor Minasjan 460ga (212 + 248), pronksi ta kaasmaalane Ruben Aleksanjan 437ga (192 + 245). Seega parimate päevade etteaste oleks Seimile andnud pronksmedali, ta isiklik rekord on teatavasti 444 kg.

Treener Alar Seimi kinnitusel oli tänane võistlus väga piiripealne, kuna rinnalihasevigastus, mis sundis kevadel loobuma EM-ist, andis tunda. Võistluse ajal oli õhus ärev küsimus, kas lihas peab vastu või rebeneb. Kindlasti tuleb nüüd sellega minna operatsioonile. "Minimaalne tulemus sai tehtud, oleme olümpia mõttes mängus sees, aga nüüd tuleb kindlasti operatsioon ära teha, muud valikut ei ole," rääkis Alar Seim, kes usub, et jaanuaris saab poeg järgmise hädavajaliku stardi Rooma MK-etapil ära teha.

"Vähemalt mingi kogusumma sain kirja ja teoreetiliselt jäin terveks," kommenteeris võistlust Mart Seim, kellel oli juba varem rinnalihases ilmselt rebend. "See ikka kiskus ilusti. 225 tõugates suutsin ära kannatada, 230 puhul tundsin, et hakkab kiskuma. Sain aru, et pole mõtet proovida, liiga suur risk. Selg oli pärast 225 tõuget väsinud ja hell, aga see ei seganud. Selg on oluliselt parem, kui on viimased poolteist aastat olnud. Pole kindlasti veel terve, aga parem kui varem."

Paraku ei saa Seim keskenduda üksnes ravile, vaid tuleb jätkata võistlemist. Tokyo olümpiale pääsemiseks tuleb tõstjatel osaleda vähemalt neljal võistlusel. Seimil on praegu kirjas kaks tulemust - mulluselt ja tänavuselt MM-ilt. Kolmanda resultaadi tahab ta kirja saada jaanuari lõpus Rooma MK-etapil. Neljandaks võistluseks on planeeritud 4.–12. aprillini Moskvas toimuvad Euroopa meistrivõistlused.

Üliraskekaalu B-grupp.
B-grupi võistlus täispikkuses (Seimi sooritused: 26.30, 28.10, 30.00, 1:27.55, 1.36.50).

Enne võistlust:

Kuna Eesti esinumber Mart Seim on pikemat aega olnud hädas seljavigastusega, siis seekordsel MM-il ta kõrgesse mängu ei sekku, vaid võistleb B-grupis. Eesmärgiks on seatud kahe tõsteviisi kogusummas saada üles 420 kilogrammi. Kuigi MM-il pole väga kõrget kohta oodata, on see võistlus meie mehe jaoks ülimalt oluline - hädasti on tarvis tulemus kirja saada, see viiks olümpiale lähemale. "Meil on selg vastu seina," tõdes treener Alar Seim, et taganeda pole enam kuhugi, võistlemisest loobuda ei olnud võimalik. Ehk peaeesmärk on saada tulemus kirja ja terveks jääda.

Täna peetud C-grupi jõuproovil oli parim Uus-Meremaa esindaja David Andrew Liti, kes rebis 173 kilo ja tõukas 227. A-grupi mehed eesotsas maailmarekordimehe Laša Talahhadzega võistlevad kell 11.55.