Talts võitis olümpiamängudelt kaks medalit: 1968. aastal sai Mexicos poolraskekaalus hõbeda ja neli aastat hiljem Münchenis raskekaalus kulla. MMilt võitis ta kaks kulda ja kaks hõbedat, EMilt neli kulda.

Mehe isiklikud rekordi on ajahambale hästi vastu pidanud. Talts rebis peaaegu pool sajandit tagasi 170 kilo, tõukas 222,5 ja surus 211. Võrdluseks temast oluliselt kogukama Mart Seimi tänased Eesti absoluutsed rekordid: rebimises 190 ja tõukamises 248 kg. Surumises tänapäeval enam ei võistelda.

Talts püstitas kokku 43 maailmarekordit. Tõsi, mõningad andmebaasides on numbriks 41. Mullu oli Talts kohal Norras Fordes peetud EMil, kus Seim pronksi võitis. Kasutasin toona juhust ja küsisin spordisangarilt: kas õige on 41 või 43? Talts vaatas mulle küsivalt silma ja vastas: ega mina neid ei lugenud, mina tõstsin!

Tema poeg Jaan Talts juunior rääkis tunamullu Eesti Päevalehes isa kohta ühe inspireeriva loo, mida oleks tänasel päeval paslik meenutada. „Mu isa hakkas kangi tõstma kooli keldris. Kes vahetunnis esimesena alla jõudis, sai tõsta. Ühes nurgas oli kang ja teises pinksilaud. Selle kohta on lugu, et isa ei jõudnud enam tundidesse ja mindi kaebama tema emale, kes samas koolis õpetajana tegutses. Siis võeti keldrist elekter ära. Aga Talts ei jõudnud ikka tundi! Mindi alla vaatama: Talts tõstis kangi küünlavalgel…“

Jaan Talts.