Algselt pidi MM toimuma Malaisias Penangis. Sel sügisel toimusid seal juunioride ja veteranide MM ning sai selgeks, et Kagu-Aasia riik ei suuda siiski täiskasvanute MM-iga korraldamisega hakkama saada. Penangi loobumise järel päästis tekkinud olukorra Anaheim, mis korraldab järgmise aasta oodatuima tõstmise tiitlivõistluse 28. novembrist kuni 5. detsembrini.

Mida see muutus Eesti esitõstja Mart Seimi jaoks tähendab? Esiteks veidi lühemat lennureisi. Lisaks on Seimidel USA-s võistlemise kogemus olemas, aasta eest Houstonis peetud MM-il võitis Eesti tugevaim mees hõbemedali.

„Malaisias oleks jälle olnud see Hiina kang,“ teab Mart Seim, kes olümpial jäi mäletatavasti harjumatu kangiga rebides jänni, kuna see kippus käest ära libisema. Tõsi, mehe uus sõrmelukk peaks nagunii selle probleemi lahendama, aga hea meelega Seim Hiina kangiga ei võistleks.

„USA dopingusüsteem toimib igal juhul paremini,“ lisas treener Alar Seim veel ühe nüanssi. Teatavasti aitasid just dopingukütid eelmisel MMil algselt kolmandana lõpetanud Seimi hõbedale, kui võtsid vahele keelatud aineid tarvitanud venelasest võidumehe Aleksei Lovtševi. Seega Seimi vaatevinklist on MMi Anaheimi viimine igati hea otsus.