„Oleme arutanud EOK juhiks pürgivate inimeste plusse ja miinuseid kahel järjestikusel juhatuse koosolekul ja jõudnud järeldusele, et Eesti spordipere vajab EOK ette juhti, kes teeks seda tööd 24/7, selge idee ja suure südamega. Usume, et Jüri Ratas on selleks sobilik, arvestades nii tema isikuomadusi kui tulevikuvisiooni spordi ja olümpialiikumise edendamiseks,“ põhjendas valikut Eesti Võrkpalli Liidu president Hanno Pevkur.

„Spordirahvas hindab väga kõrgelt Jüri Ratase saavutusi Eesti Korvpalliliidu presidendina. Tema juhtimisel on alaliit muutunud professionaalsemaks ning korvpall laiendanud kandepinda kõikjal Eestis. Toetame Jüri Ratast EOK presidendina, sest kogu Eesti sport vajab energilist ja pühendunud eestvedajat,“ selgitas Eesti Korvpalliliidu juhatuse liige, Sportland Eesti ASi juhatuse esimees Gerd Kiili.

Riigikogu aseesimees ja Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas kinnitas eile avalikult, et kandideerib Eesti Olümpiakomitee presidendi ametikohale. Valituks osutumise korral lubab Ratas lahkuda Riigikogust ja poliitikast.