RUSADA liikmelisus taastati alles tänavu septembris, kui Seišellidel peetud kohtumisel otsustas seda WADA täitevkomitee, kuid nüüd rikkus RUSADA tingimusi, mis oli neile seatud, et taastada liikmelisus.

"RUSADA allutati kindlatele tingimustele, mille määras kokkulepitud protsessi käigus agentuuri iseseisev uurimiskomisjon," avaldas WADA president sir Craig Reedie septembris. "Otsusega seati paika kindel ajamäär, mille jooksul peab WADA-l olemas olema juurdepääs Moskva laborite andmetele ja proovidele. Kui tingimustest kinni ei peeta, siis toetab WADA täitevkomitee iseseisva uurimiskomisjoni soovitust RUSADA-lt liikmelisus ära võtta."

Sellel nädalal käiski WADA viieliikmeline uurimistiim Moskvas, et saada ligipääsu Moskva laborile, ent RUSADA seda luba neile ei andnud. Venemaa võimud teatasid, et WADA töötajate töövarustus ei käinud kokku Venemaa seadustega.

Reutersi teatel saadab WADA juhtunust raporti iseseisvale uurimiskomisjonile, kes tuleb 14. jaanuaril kokku, et otsustada, kas jätta RUSADA liikmelisus alles. Uurimiskomisjoni soovituse põhjal teeb lõpliku otsuse WADA täitevkomitee.

"Loodetavasti saab WADA aru, et nendega mängitakse ning nad viivitamatult lõpetavad RUSADA liikmelisuse," sõnas USA antidopinguagentuuri tegevdirektor Travis Tygart.