Patronise ettepanek tuli pärast meedias levima hakanud kuuldusi, et jaapanlased kavatsed Tokyo olümpiamängud ära jätta. The Times kirjutas möödunud neljapäeval, et Jaapani valitsus on otsustanud, et sel suvel ei saa Tokyos olümpiamänge koroonapandeemia tõttu pidada. Väidetavalt loodetakse suurvõistluse korraldusõigus teenida aastaks 2032.

Nii Jaapani valitsus, korralduskomitee liikmed kui ka Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach teatasid aga artikli järel, et olümpiamängudeks valmistutakse plaanipäraselt edasi. "Praeguse seisuga pole ühtegi põhjust uskuda, et olümpiamängud ei alga Tokyo olümpiastaadionil 23. juulil," kuulutas Bach portaali Kyodo vahendusel enesekindlalt.

The Timesi artikli järel nägi oma võimalust Florida osariigi finantsjuht Patronis, kes saatis ROK-i presidendile Thomas Bachile kirja ettepanekuga kaaluda Floridat uue korraldajana. "Florida osariik on suutnud edukalt pandeemia ajal võistluseid korraldada. Kui enamik osariike jättis võistlused ära, siis Jacksonville'is peeti UFC võistlusõhtuid ning Orlandos toimus NBA "mull"," seisis muu hulgas Patronise kirjas.

ROK kinnitas aga Reutersile, et nemad pole Patronise kirja kätte saanud. ROK meenutas ühtlasi möödunud nädalal tehtud avaldust, kus kinnitati, et eesmärk on korraldada olümpiamängud sel suvel ja Toykos.

Patronise ettepaneku teeb veel üllatavamaks asjaolu, et ka USA olümpia- ja paraolümpiakomitee (USOPC) polnud sellest teadlik. Organisatsiooni teatel ei andnud Patronis neile Thomas Bachile saadetud kirjast teada.

"Kutsume USA linnu üles andma meile teada huvist korraldada tulevikus olümpiamänge, oleme hea meelega nõus nendega koostööd tegema. Me toetame Tokyo korralduskomiteed ja Jaapani valitsust, kes on enam kui seitse aastat töötanud selle nimel, et võtta vastu sportlasi üle kogu maailma," seisis USOPC-i teates. "Austame nende pingutusi korraldada sel suvel olümpiamängud ohutult ja edukalt."

Lisaks kõigele pole Floridas koroonaviirusega asjad sugugi korras. Osariigis on viirus nõudnud üle 25 000 inimese üle. Jaapanis on vastav näitaja viimaste andmete kohaselt 5252.