Senine EOK juht Neinar Seli taandub ametist ning uus president valitakse 15. aprillil, mil toimub täitevkomitee järgmine korraline istung.

Urmas Paet, kas vastab tõele, et plaanite kandideerida EOK presidendiks?
Huvi ja kogemust mul spordis jagub, kuid seda, keda soovitakse uue presidendina näha, peavad ütlema ikkagi alaliidud, EOK liikmed, sportlased ja treenerid.

Aga teie oleksite nõus kandideerima?
Olen valmis kõnelema sellel teemal, jah.

Sel juhul tekib kohe küsimus, kas ja kuidas on võimalik Brüsselis igapäevaselt eurosaadikuna töötades Eesti sporti juhtida?
Selles osas ma takistusi ei näe. Arvan, et Olümpiakomitee palgalised töötajad on need, kes täidavad igapäevased ülesanded ära. Leian, et (EOK) presidendiamet peaks olema koht, kus palk puudub.

Kuidas Eesti spordi juhtimist laiemalt hetkel hindaksite?
Selge on see, et spordis on raha liiga vähe. Mulle tundub eriti imelik praegune struktuur - alles riigieelarve kolmandal ehk viimasel lugemisel tehakse EOK-le rahaeraldused. Loogiline oleks ju, et spordile - täpselt nagu kõigile teistele valdkondadele - saaks raha jagatud varem. Viimasel lugemisel peaksid olema ikkagi erakorralised muutmised, mitte spordile raha eraldamine, nagu see on peaaegu juba traditsiooniks kujunenud. Teine asi on mõistagi summade suurus.

Lõpetuseks, mitmed teie juhtivatel positsioonidel töötavad erakonnakaaslased on öelnud selgesõnaliselt, et tippsport olgu iga inimese isiklik asi, riigil on tähtsamatki teha. Loodan ja eeldan, et teie arvamus nendega ei ühti?
Eesti on täpselt nii suur või väike, nagu ta on... Praeguse eelarvega tippsporti normaalselt ei arenda. Vastuse küsimusele annab juba see, kui vaadata, millised summad jääksid Eesti spordile alles siis, kui avalik sektor tagant ära võtta. See peaks ütlema kõik.