Homme avaldatakse Kanada uurija Richard McLareni lõppraport 2014. aasta olümpia kohta, kus seniste andmete põhjal toimus Venemaa sportlaste keelatud ainete kasutamine lausa riikliku dopinguprogrammi alusel.

"Ma ei tahaks selliseid inimesi enam kunagi olümpiamängudel mitte üheski funktsioonis näha," rõhutas Bach, et neile tuleks määrata eluaegne tegutsemiskeeld, vahendab sbs.com.

Varem on Bach ROKi distsiplinaarkomisjoni juhina määranud eluaegse võistluskeelu Austria murdmaasuusatajatele, kes patustasid dopinguga 2006. aastal Torino mängudel.

McLareni suvel avaldatud vaheraportis avalikustati, et kahe aasta tagusel olümpial tegelesid Venemaa sportlaste dopinguproovide vahetamisega FSB agendid.

ROKi liikme, Šveitsi advokaadi Denis Oswaldi sõnul on kõige keerulisemaks küsimuseks, kas sportlaste karistamiseks on ka juriidilist alust. "Kas suudame tõestada, et sportlased teadsid? Küsimus pole selles, et me kardaks rünnata Venemaal kõrgetel kohtadel töötavaid inimesi. Küsimus on juriidilises õiguses. Kas saab karistada sportlasi, kui nad ei teadnud midagi dopinguproovide vahetamisest?" küsis Oswald.