Kui kõik koduse Serie A jalgpallimängud jäetakse ära, siis Itaalia vutiklubide osalusel peetavad eurosarjade kohtumised leiavad aset. Samuti toimuvad korvpalli Euroliiga kohtumised, kuid need peetakse ilma pealtvaatajateta.

Itaaliat on tabanud koroonaviirus väga rängalt - avastatud on juba üle 7000 haigestunu ning surmade arv on ületanud 300 inimese piiri. Eriti tõsiseks on muutunud olukord just viimastel päevadel, sest näiteks eile "juhtis" koroonaviiruse numbrite kasvu Itaalia - 3556 uuest ülemaailmsest nakatumisjuhtumist 1498 ning 225 ülemaailmsest surmajuhtumist 133 registreeriti just seal.

Selleks, et Itaalia olümpiakomitee tänane otsus jõustuks, peab selle heaks kiitma veel ka Itaalia valitsus. Siiani on valitsus otsustanud, et kõik spordivõistlused peetakse suletud uste taga.

Viimastel päevadel on tulnud uudiseid mitme rahvusvahelise võistluse tühistamisest või edasilükkamisest. Nii on ära jäetud näiteks märtsi lõpus Kanadas algama pidanud naiste jäähoki maailmameistrivõistlused, 19. aprillile planeeritud Shanghai (Hiina) vormel-1 etapp, tennise tippturniir Indian Wells ning edasi on lükanud nii Pariisi kui Barcelona jooksumaratonid.

Esimese suure tiitlivõistlusena jäeti ära sisekergejõustiku maailmameistrivõistlused, mis pidid toimuma 13.-15. märtsini Hiinas Nanjingis.