Selleks päevaks tuleb kandideerida soovijatel esitada EOK-sse vastav avaldus. Et kandidaat saaks ametlikuks presidendikandidaadiks peab tema toetuseks EOK üldkogul hääleõigust omavatelt isikutelt ja organisatsioonidelt kokku laekuma vähemalt 15 toetusavaldust. Hääleõigusega liikmeid on 121.

Meediat läbinud erinevate alaliitude toetusavalduste põhjal võib prognoosida, et häälte kokkusaamisega ei tohiks probleeme tekkida Jüri Ratasel ning Tõnu Tõnistel. Ratase kohta liigub info, et ta on isiklikult kohtunud pea kõigi EOK üldkogul hääleõigust omavate isikute või organisatsioonidega. Lobitööd on praegune korvpalliliidu president teinud mitme mehe eest.

Kahekordsel olümpiamedalistil Tõnistel tundub samuti olevat piisaval hulgal toetajaid. Kuigi vastaskandidaat Hannes Võrno on korduvalt viidanud Eesti Spordiselts Kalevi halbadele varalistele tehingutele, mis oleks justkui otseselt seotud Tõnistega, siis toetajate ringi pole see esmapilgul koomale tõmmanud. Viimati teatasid Tõniste seljataha asumisest judoliit ja ujumisliit.

Ametlikuks presidendikandidaadiks näib saavat ka olümpiavõitja Erki Nool. Tema toetajate kohta meediasse väga palju infot pole imbunud, aga kuulu järgi on Noole kandidatuuri lisaks kergejõustikuliidule toetama asumas sõudeliit ning suusaliit. Lisaks on Noolele kohe kindlasti hääli tulemas olümpiavõitjate leerist.

Kes veel? Urmas Sõõrumaa saabub Birmast, poolteist kuud kestnud "ettevalmistuslaagrist" tagasi alles tuleva nädala alguses ning toetushäälte kokkusaamine jääb üsna viimasele hetkele. Saab näha, kas Sõõrumaa hindab enda võimalusi üle või läheb tõesti kõik ka kaugjuhtimise pealt mängleva kergusega. Temaga ühes paadis on kuulu järgi praegune EOK asepresident Toomas Tõnise.

Hannes Võrnol on küll olemas endise presidendi Neinar Seli tugi, kuid vaevalt, et 15 häält sealt kokku tuleb. Samas on suurärimees Selil olemas majanduslikud hoovad, mida ei tasu alahinnata.

Suur küsimärk on Jüri Tamm, kellel on igas mõttes väärikas taust ja üllad vaated, ent kohtumisi valijatega tundub jäävat napiks. Kuna Tamm on viimased aastad elanud Eestist eemal, siis lihtne 15 toetushääle kokkusaamine kindlasti pole. Tema eemalolekul on alaliitude ja teiste spordiorganisatsioonide etteotsa tekkinud uued inimesed, uute suhtevõrgustikega.

Märt Sultsil valiksõela läbimiseks šansid puuduvad.