Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver sõnas, et liit toetab Jüri Ratase kandidatuuri kuna tal on selge nägemus Eesti spordi põhilistest murekohtadest ja kindel visioon nende lahendamiseks, mida toetab ka senine kogemus spordivaldkonnas. „Tunnen Jüri Ratast sportliku ja tegusa inimesena üle kahekümne aasta. Oleme koos mänginud korvpalli noortekoondises ning anname mõlemad igapäevaselt oma panuse Eesti spordielu edendamiseks. Mul on väga hea meel, et Jüri otsustas kandideerida Eesti Olümpiakomitee presidendiks. Tema valimisest võidaks kogu Eesti sport,“ ütles Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver.

Ratase kandidatuurile avaldas täistoetust ka Eesti Rulluisuliit. „Oleme teinud Jüri Ratasega edukat koostööd temanimelise rattavõistluse korraldamisel Pirital. Käesoleval aastal juba kaheteistkümnendat korda toimuv tasuta rattavõistlus aitab viia spordivaimu nii laste kui ka täiskasvanuteni,“ lausus Eesti Rulluisuliidu peasekretär Jaanus Ritson. „Teades Jüri tegutsemisvõimet ning nägemust Eesti spordi ja olümpialiikumise arendamiseks, julgen teda kindlasti soovitada.“

Riigikogu aseesimees ja Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas kandideerib 15. aprillil toimuval Eesti Olümpiakomitee täiskogul EOK presidendiks. Alaliitudest on Ratasele juba varasemalt toetust avaldanud korvpalli- ja võrkpalliliit ning eile teatasid oma toetusesest ka turniiribridži ja maleliit.

Eesti olümpiakomitee täiskogu valib EOK presidendi 15. aprillil, kandidaadid kinnitatakse 18. märtsil.