Ragbiliidu president Ragnar Toompere sõnul langes valik Ratasele, kuna tema kasuks räägivad nii aastatepikkune kogemus spordis kui ka poliitikas.

"Vaid nii on võimalik tagada pikaajaline visioon ning spordi jätkusuutikus kõigi alaliitude lõikes. Oleme veendunud, et EOK presidendi ametikoht võimaldaks Jüril oma potentsiaali, tutvusi ja kogemust senisest velgi paremini ning tõhusamalt rakendada," lisas Toompere.

Eesti Korvpalliliidu president Ratas on selgelt öelnud välja, et lahkub EOK presidendi kohale valituks saamise järel Riigikogust, poliitikast ja Keskerakonnast ning keskendub Eesti spordi arendamisele.

Ratase on Eesti Olümpiakomitee presidendi kohale esitanud mitmed spordiorganisatsioonid. Avalikult on oma toetusest teatanud Eesti Võrkpalli Liit, Eesti Korvpalliliit, Eesti Turniiribridžiliit, Eesti Maleliit, Eesti Curlingu Liit ja Eesti Rulluisuliit. Lisaks neile on Ratase toetajate seas Lääne-Virumaa Spordiliit, Ida-Virumaa Spordiliit, Eesti Jõutõsteliit, Eesti Kepikõnni Liit ja Eesti Saalihoki Liit.

Eesti Olümpiakomitee juhtorganite, sealhulgas presidendi, valimised viiakse läbi 15. aprillil EOK täiskogul.