„Liikumine teeb erksaks!“ programmi kuuluval üritusel olid külalistena kohal ja innustasid noori liikuma Eesti Olümpiakomitee asepresident ja purjetamise kahekordse olümpiamedali võitja Tõnu Tõniste, olümpiavõitja Jaan Talts ning Eesti jalgpallikoondise endine kapten Raio Piiroja.

„25 kevadist hetke“ aktsiooni raames läbiti 25 km pikkune terviserada etappide kaupa erinevaid liikumisviise kasutades. Need kes soovisid kõndida, joosta, sõita jalgrattaga või rulluiskudega, läbisid pikemad etapid. Lühemad lõigud läbiti vigurliikudes kas hüppenööriga hüpates, palli põrgatades jms. Terviserajalt ei puudunud ka vesine lõik, kus edasiliikumiseks kasutati sõiduvahendina kanuud. Terviseraja läbimisel lõid kaasa Paikuse põhikooli õpilased, lasteaedade Mesimumm ja Seljametsa pisipõnnid, Paikuse valla allasutuste töötajad ja elanikud. Külalistena läbisid raja õpilased ja õpetajad Paikuse Põhikooli sõpruskoolist Lätist, Grobinast.

Meeleolukast üritusest osa saanud Tõnu Tõniste sõnul on sedasorti sündmus suurepäraseks näiteks liikuvast ja aktiivsest kogukonnast. „Tänane retk oli meeleolukas ja rõõmsaid nägusid kohtas terviseraja igal meetril. Paikuse on oma ettevõtlikkuse ja kogukonna kaasamisega kindlasti eeskujuks paljudele piirkondadele. Käesoleva sündmuse toimumise üheks initsiaatoriks oli ka Eesti Olümpiakomitee koostöös Coca-Cola Fondiga, kes toetasid selle toimumist läbi programmi „Liikumine teeb erksaks!“,“ ütles Tõniste ja lisas: „Kindlasti jätkame sarnaste kohalike kogukondade poolt ellu viidavate aktsioonide märkamist ja toetamist ka tulevikus.“

Paikuse vallavanema Kuno Erkmanni kinnitusel on Paikuse vallas liikumise ja tervislike eluviiside teema alaliselt fookuses. Vallavanema sõnul panustatakse spordi-ja liikumisharrastusega tegelemise tingimuste parandamisse igapäevaselt. Näiteks eelmisel aastal sai valmis uus spordikompleks ja järjest paranevad võimalused aktiivseks ajaveetmiseks vabas õhus. „Kogukonna ühtsustunde ja koostöö kasvatamine on meie jaoks üks olulisi prioriteete ja selle raames toimub aasta jooksul arvukalt erinevaid üritusi. Täna toimunud üritus „25 kevadist hetke“ on just selline sündmus, mis kaasab valla asutusi, peresid ja noori ning see on meie jaoks kogukonna ühtsustunde ja jätkusuutlikkuse tagamisel väga olulisel kohal. See konkreetne aktsioon sai teoks suuresti tänu Eesti Olümpiakomitee ja Coca-Cola Fondi programmi „Liikumine teeb erksaks!“ panusele. Suur tänu toetuse ja kohaliku kogukonna tegevuste väärtustamise eest.“, kirjeldas Kuno Erkmann Paikuse valla väärtusi ja liikumisharrastuse olulisust.

„Liikumine teeb erksaks“ programm on Coca-Cola Fondi ja EOK koostööprojekt, mille raames toetatakse käesoleval aastal 25 perespordiürituse läbiviimist Eesti erinevates regioonides.