Neljapaadi liikme Kaspar Taimsoo sõnul on selle aasta konkurents tõepoolest kõva. „Tundub, et konkurents on seekord kõvem kui ta Euroopa meistrivõistlustel varasemalt olnud on. Stardis on kõik eelmise aasta maailmameistrivõistluste finaalipaadid, välja arvatud 2012. aasta olümpiahõbe Horvaatia. Londoni olümpiavõitja, Saksamaa, on võistlema tulnud just olümpiameeskonnaga. Uutest ja võimalikult väga kiiresti sõitvatest paatidest oskaksin välja tuua Leedu, samuti on tugevate koosseisudega stardis Poola ja Prantsusmaa paatkonnad,“ selgitab Taimsoo konkurentsi.

Taimsoo sõnul tähendab selline tihe konkurents seda, et sõita tuleb väga kiiresti, mis omakorda tähendab põnevat võistlust. „Oleme hästi valmistunud ning kõik mehed on valmis endast maksimumi andma. Konkurentide hetkevormist ei tea me hetkel palju, seega ei oska öelda, kuidas meil või konkurentidel minna võiks,“ jääb Taimsoo tuleviku ennustamise osas mõõdukaks.

Eesti neljapaadi esimene start on reedel, kui sõidetakse paarisaeruliste neljapaatide kvalifikatsioon. Positiivse tulemuse korral ootab neljapaati laupäeval, 31. mail ees poolfinaal, finaalsõidud toimuvad pühapäeval 1. juunil (B-finaal kell 10.34 Eesti aja järgi, A-finaal kell 13.48).

Võistluste käiku on live’is võimalik jälgida www.worldrowing.com veebilehelt, kuhu jõuab jooksvalt nii pilte, tulemusi kui live võistluste käik.