Tallinlane Jüri-Mikk Udam ning pärnakas Geir Suursild on varem korduvalt kokku sõitnud – näiteks 2012. aasta Londoni olümpiamängudel ning hiljuti Lõuna-Koreas toimunud suveuniversiaadil, mis päädis noormeestele kõrge 5. kohaga. Kuigi püsis lootus, et Udam-Suursild võiksid U23 MM-il osutuda finaaliküpseks, see siiski nii ei läinud. Poolfinaal tõi teadmise, et tänavustel tiitlivõistlustel jääb nende osaks B finaal, konkurentideks Itaalia, Šveits, Prantsusmaa, Austraalia ja Horvaatia.

Sõitu alustasid teravaimalt prantslased Cousin-Doucret, kannul Šveits ja Austraalia. Liidrite jaoks püsis seis muutumatuna ning prantslastele kuulus tulemusega 6.28,52 sõidu võit, mis kokkuvõttes andis 7. koha. Ajaga 6.29,00 järgnesid itaallased Caribaldi-Mumolo, Šveitsi paar Blankenberger-Tollardo (6.30,09), austraallased Letcher-Schramko (6.35,03) ning tugeval, viiendal, positsioonil Eesti ajaga 6.37,86. B finaali viimasena jõudsid pärale horvaadid Ancic-Sain (6.47,04). Kokkuvõtvalt kuulus Eesti paarile 11. koht.

Veidi hiljem toimus A finaal. Tulemusega 6.17,79 krooniti maailmameistriks sakslased Riemekasten-Naske. Poodumi madalamad astmed hõivasid norralased Helseth-Helvig (6.19,57) ning hollandlased Keijser-Wiersma (6.21,07).

2014. aasta samadel tiitlivõistlustel läks Eestil mõnevõrra paremini. Toona oli Geir Suursilla paariliseks klubikaaslane Joosep Laos ning samuti võisteldi B finaalis. Sõidu võitis Austraalia Norra ja Eesti ees. Lõpptulemuseks tuli Eestile tasuks 9. koht.

Ent paarisaeru kahepaadil on Eesti mehed võitnud ka maailmameistritiitleid. 2001. aastal Austrias Linz-Ottensheimis toimunud MM-il krooniti meistriteks Leonid Gulov ja Tõnu Endrekson. Aasta varem, siis veel Nation’s Cup’i egiidi all Taanis Kopenhaagenis toimunud jõuproovil võidutses taas Eesti paatkond – Leonid Gulov koos klubikaaslase Andrei Šiliniga.