Uue Embacher C11 tüüpi paadi Endreksonile ostmise rahastamisel osalesid nii Pärnu linnarahvas ja linna külalised läbi ostude Port Arturis ning toetustega Eesti Sõudeliidu erikontole. Samuti toetasid paadi ostu Pärnu Linn, Pärnu Postimees ja Port Artur Grupp.

“Nüüd on siis üks etapp sõudjate ettevalmistamisel järgmiseks olümpiaks jällegi tehtud – Tõnule on uus ja hea paat olemas. Kuna olümpiani on veel natuke aega, siis tahaksime kindlasti veel mõne paadi Londoni olümpiaks hankida või uue paatkonna kokku panna. See edukas kampaania on andnud selleks väga hea ende,“ rääkis Eesti Sõudeliidu asepresident Mihkel Klementsov.

“On ütlemata tore, kui mingi konkreetne hea tahe käega katsutavaks asjaks saab,” ütles Port Artur Grupi juhataja Viljo Vetik. “Kui ligi neli kuud tagasi sai otsustatud koos linna ja Pärnu Postimehega see kampaania kokku kutsuda, siis ma ise ka natuke kahtlesin, et meil see nii hästi õnnestub. Aga kui partnerid on head ja lisaks õnnestub kaasata linnarahvas - siis on kõik võimalik. Eestlased on ajaloos ühise tegemisena ka ooperimaju ehitanud - mis see paadi hankimine üheskoos siis ära ei ole,” lisas Vetik. “Nüüd aga tuleb kaks aastat veel Tõnul tööd teha ja ühepaadile üleminemist harjutada. Mina küll loodan head tulemust Londonis.”

“See paat on tõesti hea. Kui paat ikka on konkreetselt sinu jaoks tehtud ja selle juures on sinu enda soove arvesse võetud, siis on paat ka hoopis teine. Kuna paat on veel ka uus, siis on ta ka jäigem ning seisab vees kõrgel,” kommenteeris Tõnu Endrekson oma uut paati. “Nüüd aga tuleb mul endal uue paadiga korralikult harjuda ning anda endast parim.”

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius ütles: “Sõudjad on Pärnu linnale toonud läbi aegade au ja kuulsust. Linna aukodanike hulgas on vaid üks sportlane ning see on sõudja Jüri Jaanson. See ongi see põhjus, mille pärast linn otsustas ka enda jaoks raskel ajal toetada oma spordilootusi – et tulevikus saaksime osa rõõmudest, mille annavad oma sportlaste head sporditulemused. Ja Tõnu on ise näidanud, et ta on selleks võimeline.”