Värskelt Eesti Koondise katsevõistlusel nii ühepaadil kui kahepaadis Andrei Jämsaga võidutsenud Tõnu Endrekson ei jõua enda sõnul oma uut paati ära oodata. "Tahaks juba proovida spetsiaalselt minu jaoks tehtud maailma tipp-paati. Kui see paat saab lisaks veel eridisainitud, annab see mulle endale natuke indu juurde ja ka mu lähedastele võimaluse paremini jälgida minu edenemist vetel," ütles Tõnu Endrekson. 

Eesti Sõudeliidu peasekretäri Jaan Tultsi ütlusel on nüüd, mil paat välja valitud ja eritellimuse tingimused paadi tootjaga kokku lepitud, aeg välja kuulutada ka disainikonkurss. „See disainkonkurss ei ole eriline vaid Eestis, vaid ilmselt on see minu teada suht tavatu, et rahvas osaleb nii olümpiapaadi ostmisel kui disainimisel," ütles Sõudeliidu peasekretär Jaan Tults.

Olümpiapaadi ostu korraldamise enda peale võtnud Port Artur Grupi juhatuse liige Viljo Vetik loodab, et see disainikonkurss on tähtis nii sportlasele kui ka tema fännidele. „On imeline tunne näha ja kaasa elada Eesti sportlaste edenemisele iga suurvõistluse finaalis. Minna aga olümpiamängudele alal, milles kaks lähedalasuvat maailma tippülikooli - Oxford ja Cambridge on võistelnud omavahel juba üle 180 aasta, on nagu minna otse "lõvikoopasse" - seal ei tule miskit kergelt," lisas Vetik. „Ja selleks, et  kaasaelajatel oleks lihtne meie oma Eesti paati ära tunda, annabki eridisainitud paat erilise tunde."

Disainiideid oodatakse 19.maini

8,3 meetrise paadi disainikonkursi tööde esitamise tähtpäev on 19.mai. Paadikonkursi võitja selgub avaliku hääletuse ja zürii otsusena. Paadikonkursi võitja kuulutatakse välja 31. mail.

Täpsemad olümpiapaadi disainikonkursil osalemise tingimused on kättesaadavad Port Arturi kodulehel.

Tõnu Endreksoni paadifondi saab toetada igaüks, kandes enda jaoks sobiva summa MTÜ Eesti Sõudeliidu arveldusarvele Sampo Pangas - 333903150009. Märksõnana ülekande selgitusse palub Eesti Sõudeliit märkida "Kõik ühte paati".