Treener Matti Killingu hoolealused tegid tugeva stardi ja võtsid juhtohjad kohe kahekilomeetrise distantsi alguses enda kätte. Alles 300 meetrit enne finišijoont möödus Eestist Leedu, ohtlikult lähedale pressis ka Norra. Kõik kolm pääsesid laupäevasesse A-finaali. Ühtlasi täitis meie kvartett Killingu poolt seatud esimese ülesande jõuda MM-il esikuuikusse.

Lõplik järjestus: 1. Leedu 5.48,61, 2. Eesti 5.50,10, 3. Norra 5.50,28, 4. Uus-Meremaa 5.52,60, 5. Venemaa 5.58,66, 6. Saksamaa 6.01,48.

Teisest poolfinaalist pääses edasi Suurbritannia (5.47,63), Holland (5.49,16) ja Poola (5.49,67).

Kaspar Taimsoo: "Sooritus oli meie kohta erakordselt stabiilne. Etteheiteid teha pole, võib panna hindeks korraliku viie miinuse. Ainult ise enda lõpuga ei jäänud ma rahule, viimasel sajal meetril ei jaksanud ma absoluutselt sõuda. Tegelikult oli mul siin enne esimest eelsõitu väike mure hinges. Treeningud olid fifty-fifty: kord olime ülihead, siis hoia jälle kahe käega peast kinni. Aga kui stardipauk käis, oli kohe tunda, et olime mõttega asja kallal, tuli stabiilne ja ilus sõit, kadunud Lembitu Kuuse sõnadega öeldes lisas mõõdukat optimismi."

Finaalsõit tuleb kahtlemata äärmiselt tihe ja mõned kümnendikud või isegi sajandikud saavad määravaks. Tundub, et Leedu ja Suurbritannia tunduvad olema peapretendendid kuldmedalile, kuid medalivõimalused on kõigil osalejatel. Finaal sõidetakse laupäeval algusega 19.08.

Eelinfo:

Võrreldes varasematel aastatel medaleid toonud koosseisuga on tänavu üks muudatus - vigastuse tõttu hooaja vahele jätnud Andrei Jämsät asendab Kaur Kuslap. Ülejäänud koosseis on sama: Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja.

Eelsõidus sai Eesti Leedu ja Hollandi järel oma sõidus kolmanda koha, kusjuures aeg oli parem ka kui teiste sõitude võitjatel. Poolfinaalis on meie vastasteks Venemaa, Uus-Meremaa, Leedu, Saksamaa ja Norra. A-finaali pääsevad kolm paremat.