Paarisaeru kahepaadil startivad ja medalisoosikuteks peetavad mullused pronksmedallistid Kaspar Taimsoo ja Allar Raja ning viimasel minutil tänu Euroopa meistrivõistlustel näidatud kõrgetasemelisele tulemusele MM-pääsme lunastanud ühepaadisõudja Tõnu Endrekson viibisid Eestis loetud päevad, sest maakera kuklapoolel toimuvad maailmameistrivõistlused nõuavad suure ajavahe tõttu aklimatiseerumisaega ning tunduvalt varem kohale kolimist, kirjutab soudeliit.ee.

Suuresti tuginetakse Taimsoo ja Raja ning nende treeneri Matti Killingu mullusele, samal perioodil Uus-Meremaal viibimise kogemusele, millest järeldati, et kümne tunnise ajavahega kohanemiseks läheb aega kaheksa päeva.

„Seega, kui jõuame kohale 21. oktoobril ning esimene start on 30. kuupäeval, oleme taas korralikus konditsioonis", kommenteeris eesootavat treener Killing. „Võistluskeskusest Lake Karapirost elame vaid kümne minuti autosõidu kaugusel, mistõttu meie tingimused on suurepärased ning keskendumisvõimalused tipptasemel", lisas kahepaadi noorem liige Taimsoo ning täpsustas, et võistlused toimuvad Uus-Meremaa Põhjasaarel, riigi suurimast linnast Aucklandist kagus.

Horvaatias läbitud nn „viiamse lihvi laagrit" pidas Kaspar Taimsoo kordaläinuks. „Ilmad olid sõudmiseks sobivad, mistõttu suutsime etteantud plaanid kenasti realiseerida. Keskendusime lõikude sõudmisele ehk kiiruse arendamisele. Tähelepanuta ei jäänud ka starditõmmete harjutamine", iseloomustas viljandlane laagris toimunut.

31-aastane, parimasse sõudjaikka jõudnud Tõnu Endrekson, keda ootab oma sportlaskarjääris täiesti uus lehekülg ehk konkureerimine maailma tugevaimatega ühepaadil, hindas samuti Horvaatia perioodi kordaläinuks. „Harjutasime koos Leedu tegija Mindaugas Griskonisega, kes viimaste aastate arenguhüppega on riigi ühepaadisõudmise uuele tasemele viinud", rääkis Endrekson.

„Tunnen, et vorm on võrreldes septembrikuus toimunud Euroopa meistrivõistlustega paranenud ja ootan huviga esimesi starte. Uusmeremaallased eesotsas nende tipu Mahe Drysdale'iga on mulle broneerinud kehakaalule vastava paadi, kuid eks selle sobivus  jääb kindlasti üheks küsimärgiks üles kuni esimeste startideni", lisas Tõnu Endrekson, kelle isiklikku paati ei õnnestunud enam kodumaalt võistluspaika lähetada. Endreksoniga koos sõidab Uus-Meremaale tema treener Tatjana Jaanson.