Eesti suurimad edulootused on pandud paarisaeru kahepaadi koosseisule Kaspar Taimsoo-Allar Raja, kes Luzerni 3. MK-etapi pronksiga tõestasid, et neis on ainest tipptulemuste vormimisel.

Ka rahvusvaheline alaliit FISA mainib oma pressiteates, et just Eesti paatkond on võimeline Eric Knitteli-Stephan Kruegeri (Saksamaa), Matthew Trotti-Nathan Coheni (Uus-Meremaa) ning Julien Bahaini-Cedric Berrest´ (Prantsusmaa) kõrval konkureerima medalitele. Kahepaate tuleb starti 17.

Endrekson tugevdab neljapaati

Rõõmuga võib tõdeda, et Eestile läbi aegade edu toonud paarisaeru neljapaadi võistlusklassis oleme jällegi MMil konkureerimas. Ootamatult ja enne algselt välja käidud tähtaega on Andrei Jämsä, Igor Kuzmini ning Vladimir Latiniga liitunud olümpiahõbe Tõnu Endrekson ja nii loodetakse tugevdatud koosseisuga 14 riigi hulgas üritada finaali pääsu.

Neljapaatide võistlus tõotab tulla MMi üks põnevamaid, sest kodupubliku ees teeb kaasa legendaarne Poola kvartett Wasielewski, Kolbowicz, Jelinski ja Korol. Kindlasti tasub jälgida noore Horvaatia neliku tegemisi, kohal on alati tugevad Prantsusmaa, Tsehhi ja Saksamaa.

Jaanson tagasi ühepaadil

Meeste ühepaadil on taas üle pika aja tiitlivõistlustel kaasa tegemas legendaarne Jüri Jaanson. Eelülesandmise põhjal tuleb ühepaate starti 26, kusjuures kohal on kogu paadiklassi raskekahurvägi - kahekordne olümpiavõitja norralane Olaf Tufte, kolmekordne maailmameister - Uus-Meremaa koondislane Mahe Drysdale, britt Alan Campbell, tsehh Ondrej Synek, rootslane Lassi Karonen jpt.

Ka Eesti naiste sõudmine on MMil esindatud. Peale hõbemedali võitu U23 MMil otsustas Kaisa Pajusalu, et just ühepaat on tema eelistuseks Poznanis. Kogu  naiste eliit on kohal, sh. hooaja esimeses pooles vigastusega võidelnud valgevenelanna Ekaterina Karsten, 2009. aasta senist hooaega valitsenud Mirka Knapkova, rootslanna Frida Svensson jt. Naisi tuleb starti 20.

Maailmameistrivõistlused kestavad 23.-30. augustini.