Kahepaatide eelsõidud stardivad eeloleval reedel eesti aja järgi kell 10.18. Meie kahese võimalused võidelda medali eest on väga head. MM-ile järgnenud oluline pingelangus ning Allar Raja kerge külmetushaigus, mille ta sai Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksul võisteldes, loodetavasti ei sega tipptulemuse rihtimist.

Tuletagem meelde, et 2008. aastal tõid Kaspar Taimsoo ja Vladimir Latin Eestisse kahepaadi EM-hõbeda, kaotades napilt prantslastele Julien Despres'le ning Julien Bahain'ile.

Ka Eesti naiste paarisaeru kahepaat teeb EMil etteaste. Hiljuti edukalt ühepaadil MM-võistluse seljataha jätnud Kaisa Pajusalu on kokku istunud Sille Vaiksaarega ning kümne konkurentpaatkonna vastu üritatakse pääseda finaali.

MMil edulootusega startinud meeste paarisaeru neljapaat, kus sõuavad Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson, Igor Kuzmin ning Vladimir Latin, on kuuldavasti saanud paadi nüüdseks oluliselt paremini liikuma ja nii loodetakse neiltki finaali pääsu.

Meenutagem, et mullu võitis Eesti kvartett EM-kulla, toona tegid lisaks Endreksonile ja Jämsäle kaasa nüüd kahesel startiv Raja ning tänaseks juba võistlushooaja lõpetanud Jüri Jaanson.

Euroopa meistrivõistlustel on võimalik kaasa elada ka meie 2007. aastal U23 MM-kulla võitnud kahekspaadile. Ehk siis koosseis, v.a roolimees (nüüd kuulub Nikita Lunini asemel võistkonda Siim Schvede), on täpselt sama - Andrus Sabiin, Artur Maier, Jaan Laos, Alvar Räägel, Martin Absalon, Sten Villmann, Alo Kuslap ja Rauno Talisoo. Koos Eesti oktetiga on kaheksapaate veele tulemas üheksa, eriti tasub tähelepanu pöörata kindlale kullasoosikule Prantsusmaale, kelle võistkonnas teevad kaasa sellised kuulsused nagu Julien Despres, Adrien Hardy, Pierre-Jean Peltier, Jean-Baptiste Maqcuet jt.