Račice EM-il hakkas laupäeval juhtuma. Allar Raja kõrval kahepaadis istunud Tõnu Endrekson startis poolfinaalis tõbisena (hingamisteede haigus), tõmbas poolel maal röga kurku ja sellega sõit lõppes.

Seepeale otsustas peatreener Matti Killing istutada Raja kiiremas korras neljapaati, asendamaks poolfinaalis Geir Suursilda, kel olevat väidetavalt samuti tervisega probleeme olnud. Peale tema olid paadis Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson ja Kaur Kuslap. Paraku ei jõutud sõiduvahendit ümber seadistada, Raja ei leidnud esimesel kilomeetril rütmi ja lõpus jäädi finaalist 0,54 sekundiga välja.

"Viimastel päevadel on meedia kajastanud EMil toimunud vahetust paatkonnas minu haiguse tõttu. Haiguse näitlemine rahvusvahelise sõudeliidu arstidele oli peatreeneri (Mati Killing - toim) käsk vahetuse teostamiseks paadis. Kuna minu jaoks läheb Eesti sõudmises rohkem energiat omavaheliste suhete klaarimisele, kui sõudmisele ja puudub läbipaistev süsteem, siis olen mõistnud, et peab edasi liikuma. Minu sõudmised on selleks hooajaks sõutud," kirjutas 22-aastane Suursild.