24.-31. augustil Amsterdamis peetaval MM-il esindavad Eestit paariskahestel Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä ning Kaisa Pajusalu ja Marliis Reinkort, samuti medalilootustega starti asuv paarisneljane koosseisus Kaspar Taimsoo - Sten-Erik Anderson - Allar Raja - Kaur Kuslap.

"Arutlus toimus, aga hääletasime kõiki paatkondi üheskoos ja otsus oli üksmeelne," sõnas koondise nimekirja juhatusele otsustamiseks toonud Eesti koondise peatreener Jaan Tults.

Pajusalu ja Reinkort istusid esmakordselt ühte paati alles juunikuu lõpul ja on osalenud vaid ühel MK-etapil. "Me ei lähenenud küsimusele mitte läbi normatiivide, vaid loominguliselt. Ka kohal olnud treenerid leidsid, et selline otsus mõjuks nii sellele paatkonnale kui naiste sõudmisele tervikuna motiveerivalt. Pigem oli vastuargumendina laual, et kas Marliis Reinkort läheb USA-sse või mitte," selgitas Tults.

Nädalavahetusel peetud Eesti meistrivõistlustel oli alaliidu president Rein Kilk Eesti Päevalehele öelnud: „Kriteeriumid on juhatuses kinnitatud ja nad pole normi täitnud. Mina küll ei tahaks, et laseksime lati alla ja teeksime põhjendamatuid erandeid. Mingi ajend peab olema - mis see praegu oleks? Kui vaja, lähetame hoopis treeninglaagrisse. Peame minema tiitlivõistlustele mitte võidu sõitma, vaid sõitu võitma."

Parasõudmise paadiklassis ASM1x esindab Eestit Tõnis Vihmand.