Kuigi võistlusest võtavad osa ka kõik Eesti sõudetipud, on soomlane siiski favoriit, sest püstitas sügisel sõudemasinal 100 kilomeetri maailmarekordi, läbides selle distantsi ajaga 6:06:06,1.

„See on päris hullumeelne tulemus,“ tõdes Alfa võistluse peakorraldaja Mihkel Klementsov. „Kes sõudeergomeetrit tõmbavad, proovige keskmiseks 500 meetri ajaks saada 1:49,8 ja mõelge, et mees oli võimeline seda keskmist hoidma üle kuue tunni.“

Tallinnas võisteldakse siiski sada korda lühemal distantsil ehk ühel kilomeetril, mis peaks eestlaste šansse tõstma. Klementsovi sõnul peaksid rivis olema kõik meie parimad sõudjad, sealhulgas ka Tõnu Endrekson ja Allar Raja.

„Kindlasti nad proovivad Naukkarinenile vastu saada,“ rääkis Klementsov. „Samas sõidab soomlane ka lühikest distantsi väga kiirelt, kaks aastat tagasi suutis ta Tallinnas poolel maal olla isegi maailmarekordi ajast ees.“

Võistlejate täpne nimekiri veel selgub, sest Alfale saab registreerida kuni 23. jaanuarini. Lisaks sõudjatele on oodatud osalema ka kõik harrastajad, sest võistlusklasse jagub rohkelt. Võistlustele saab registreerida aadressil alfarace.ee.

Alfa sõudevõistlus toimub tänavu juba 26. korda. Juba aastaid on tegu ühe suurima osalejate arvuga sisevõistlusega Eestis, kus starti tuleb üle 400 võistleja. Eelmisel aastal võitis meeste sõidu Valgevene sõudelegend Pavel Šurmei.

Alfa 2019 algab 26. jaanuaril eelsõitudega kell 11, finaalide algus on kell 15.