Esimesena käisid võistlustules ja võitlesid finaalikoha eest  mullused maailmameistrivõistluste pronksimehed ning valitsevad Euroopa meistrid paarisaeru kahepaadil, Kaspar Taimsoo ja Allar Raja.

Eesti duo vastased olid kõvad, sest teises poolfinaalis startisid ka eelmise aasta MMi kuldmedallistid, sakslased Eric Knittel ja Stefan Krüger, teatab Eesti Sõudeliit. Kolmele finaalipääsmele konkureerisid ka Serbia paar Jovanovic-Bogisevic, väga tugevad tšehhid Jirka-Vitasek, vähetuntud Itaalia duo Cagna-Ustolin ning Leedu noor võistkond, Masilionis-Ritter.

Taimsoo ja Raja ning sakslased alustasid kõige tormilisemalt. Juhtinud esimesed 500 meetrit, loovutasid Knittel-Krüger liidripositsiooni väga stabiilselt liikunud Taimsoole ja Rajale, kes hoidsid kohta lõpuni ning finišeerusid ajaga 6.26,40 võitjatena.

Sakslased said kirja 6.27,52 ning kolmandana lõpetanud tšehhid 6.28,94. Need kolm paatkonda kindlustasid koha homme kell 13.48 startivasse finaali.

Esimesest poolfinaalist liikusid Eesti paarile finaalivastasteks prantslased Bahain-Berrest (6.25,92), poolakad Sloma-Chabel (6.27,51) ning šveitslased Vonarburg-Stofer (6.30,61).