"Usun, et ilm oligi täna peamine faktor. Tuule mõju oli nii suur, et juba 100 meetriga lendas lainetus 4-5 korda üle pea ja vesi pritsis pidevalt näkku. Usun, et ilmastikuoludest olenes täna 90% tulemusest," rääkis ülimalt heatujuline Raja vahetult pärast võistlust.

Kuidas aga just eestlased rasketes tingimustes kõige pikema õlekõrre tõmbasid? "Hea küsimus. Eks selliste ilmastikuoludega mängivad mitmed faktorid rolli. Sõudmises ei ole alati võibolla nii, et loeb ainult paatkonda kuuluvate meeste tugevus, vaid midagi muud veel. Ja tundub, et see midagi muud - näiteks tiimitunnetus - oli meil täna kõige parem."

Raja, kellele see oli individuaalselt juba neljandaks EM-kullaks, lausus, et just keeruliste tingimuste tõttu on tänane tulemus eriti magus. "Kui esimese kolme kulla puhul võib öelda, et olime ehk ka pisut favoriitide rollis, siis täna seda kindlasti öelda ei saanud. Seda kasvõi juba eelsõitude aegade põhjal. Aga suutsime oludega kõige paremini kohaneda ja tuli tulemus! Sõidu ajal jõudsin veel mõelda, et väga lahe on ikka sellistes tingimustes tiitlivõistlustel osaleda ja kui vaatad kõrvale, et oled veel medalikonkurentsis ka, siis see muidugi annab jõudu juurde."

"Väga hea on ka see, et võit tuli olümpiahooajal. Muidugi ei saa me nüüd puhata ja mõelda, et oh mõnus, oleme vormiga seal, kus vaja, aga enesekindlust ta muidugi juurde annab. Neljaste tase on ju aasta-aastalt aina ühtlasemaks läinud ja seal ladvikus ongi enamasti just Euroopa paadid," lisas 32-aastane sõudja.