Mullune MMi pronksipaatkond läks tänavustele maailmameistrivõistlustele kindla medalifavoriidina, mida näitas ka septembrikuus Euroopa meistrivõistlustel teenitud hõbe. Kuigi hooaega mahtusid nii mõnedki terviseprobleemid ning lõputud mured erinevate paatidega, mida seadistuse osas kuidagi sobima ei saadud, tundus Karapiro-päeviks kõik laabuvat, teatas Eesti Sõudeliit.

Siiski näitas maailmameistrivõistluste teine  poolfinaal, et pikale veninud hooajaks valmistumine polnud sajaprotsendiliselt õnnestunud. Esimesele distantsiveerandile jõuti Suurbritannia (Wells-Bateman), Saksamaa (Knittel-Krüger) ja Tsehhi (Vitasek-Jirka) järel neljandana, seejärel, tuhandel meetril loovutati koht ka Argentiinale (Suarez-Rosso). Viimasel 500 meetril möödus Eesti võistkonnast imelise lõpuga kolmandaks tõusnud Norra duett (Hoff-Borch).

Poolfinaali võitis eeldatult tänavuse hooaja valitsejapaatkond Wells-Bateman, saades tulemuseks 6.49,03. Neile järgnesid mullune kullakoosseis Saksamaa (6.51,00) ning suurüllataja Norra (6.51,78). B finaaliga, kus jagatakse kohad 7-12 pidid leppima Argentiina (6.58,36), Tsehhi (7.01,54) ja Eesti (7.02,28).

Määravaks võis saada tugev küljetuul

Suhteliselt tugevas küljetuules valitses esimest poolfinaali  kodupubliku ees võistlev Uus-Meremaa duo Cohen-Sullivan, saades ajaks 6.44,77. Ülejäänud kaks finaalikohta võtsid Austraalia (6.46,73) ja Prantsusmaa (6.46,79). B finaali osutus jõukohaseks USAle (6.47,31), Hiinale (7.00,85) ja Shveitsile (7.01,29).

Kaspar Taimsoo avaldas vahetult peale sõitu pettumust, et väga hea vorm raisku oli läinud.

„Eks meie ootused said täna põrmustatud. Määravaks võis saada pikale veninud hooaeg, pidev pendeldamine erinevate paadimudelite vahel ning minu meelest ebavõrdsed ilmaolud võistlusradadel“, selgitas Taimsoo ning viitas viiendal-kuuendal rajal valitsenud tugevatele tuuleoludele.

Võistkonna treener Matti Killing aga vahendab oma koduklubi kodulehel järgmist: “Nimelt kui tavaliselt jagunevad poolfinaalides rajad vastavalt eelnevatele tulemustele, siis sel korral nii ei tehtud. Nüüd rajad loositi. Lisaks liigutati võistlustrassi kaldast eemale ning tekitati olukord, kus viiendal ja kuuendal rajal oli võrreldes teiste radadega võimatu sõuda. Eelistatumad olid 1-3 rada“.

Põnev B finaal eestlaste osalusel sõidetakse öösel vastu pühapäeva kell 00.59. Paadiklassi kullaheitlust on võimalik jälgida kell 02.03.

Ka ühepaadil startinud Tõnu Endreksoni võimed piirdusid B finaaliga. Pärnakas stardib öösel vastu laupäeva kell 01.11.