Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsa pidid Saksamaal Brandenburgis toimuvatel sõudmise Euroopa meistrivõistlustel leppima enda eelsõidu kolmanda kohaga. Sõidu võitis ja pääses ainsana otse finaali Venemaa (aeg 6.05,63), järgnesid Suurbritannia (6.08,26), Eesti (6.14,98) ja Poola (6.19,38).

"Sõit oli selline, et esimese 500 meetriga oli selge, et venelased on tugevad. Midagi rohkem püüda ei olnud, nüüd on mõtted vahesõidus. Venelased peavad juba kahe nädala pärast olümpiapääset püüdma, nii et nemad peavadki juba väga head olema," sõnas Killing Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Nagu ma olen ka varem öelnud, siis siin on kõik tituleeritud võistkonnad, kellelegi ei ole häbi kaotada. Meie mõtleme ikkagi augustile ja olümpiale. Selleks ajaks tuleb olla heas hoos. Liiga vara ei või hea olla, siis ei ole augustis asja kõrgetele kohtadele," lisas Killing.

Kui palju mõjutas eestlaste etteastet eilne intsident, kus hooldustöid tegev kaater põrkas kokku meie neljapaadiga ning kannatada said eritellimusel soetatud aerud? "Eilse treeningpäeva keeras see muidugi tuksi, aga ega see tänast sõitu otseselt ei mõjutanud. Küll ei ole me aga uutele aerudele veel värvi peale saanud, mis on omamoodi probleem," ütles Killing.

Eesti püüab finaalipääsu homses vahesõidus, mis peetakse kell 13.35. Seal tuleb pühapäevasesse A-finaali pääsemiseks jõuda nelja parema sekka.