"Olümpiaga võrreldes see kindlasti lohutust ei paku. Olümpiamedaleid millegi muuga meie alal võrrelda ei saa. Aga mul on ääretult hea meel, et me selle ikka kätte saime," rääkis Taimsoo telefonitsi Delfile. "Mina tulin siia kindlasti ainult võidumõtetega. Kui pidanuksime leppima vähemaga, oleksime sõitnud alla oma võimete. Meeskond tegi siiski oma töö ära. Kiitus kogu tiimile. Nii treeneritele, füsioterapeutidele kui ka meestele, kes paadis sõuavad."

Algusest lõpuni sõitu juhtinud paatkonna eesistujana üllatas Taimsood neljandaks jäänud Venemaa meeste kehv algus. "Kartsin Venemaad natuke rohkem, kui nad täna oma hambaid näitasid. Eelmisel aastal vahetasid nad enne MM-i ühe mehe paadis ära nagu ka nüüd. Tasus olla tähelepanelik, et nad alguses väga suurt edumaad sisse ei võtaks. Sellest lähtuvalt hoidsime natuke kõrgemat tempot, libisesime eest ära ja hoidsime edu kindlalt. Sõit oli nii strateegliselt, tulemuslikult kui ka füüsiliselt väga hea," sõnas Taimsoo.

Kuidas edasi?

Hooajale tagasi vaadates jääb Taimsool kripeldama olümpia neljas koht. "Usun, et nagu sinul, olid ka minu ootused olümpiaks natuke kõrgemad. Pool sekundit jäi meid pronksist lahutama, ei olnud tol päeval nii kõvad. EM-i kulda ma väga üle ei tähtsustaks. Selle peale ei tahaks loorberitele puhkama jääda. Pigem tuleb pöörata pilgud järgmise aasta MM-ile ja nelja aasta pärast toimuvale olümpiale Brasiilias. Vähemalt kindlustab see medal meile piisavalt ettevalmistusrahasid, et kõik mehed olenemata sellest, millises paatkonnas me edaspidi sõidame, treenimist jätkata saaks."

Kas neljapaat jätkab samas koosseisus ka järgmisel aastal või istutakse hoopis kahestesse, Taimsoo veel öelda ei osanud. Küll aga oli ta pisut kahtleval seisukohal, kas sellises koosseisus neljapaadiga kõrgemaid eesmärke täita õnnestub. "Neljas koht olümpial ei ole otseselt paha, aga kuna kaotasime võitjatele nelja ja poole sekundi kanti, mis on päris suur vahe, siis ei oska öelda, kui suur potentsiaal sellel paatkonnal on, kui palju paremini me suudame üldse teha. Eks kevadel selgub, kuidas edasi minna," lisas ta.