Koondise peatreeneri Matti Killingu sõnul saadetakse Kaspar Taimsoost, Tõnu Endreksonist, Allar Rajast ja Andrei Jämsäst moodustatud kvartett võistlustulle olümpiamängude eel tugevate startide saamiseks, vahendab sõudeliidu koduleht.

Neljapaate on stardis kaheksa. Seejuures teevad kaasa kõik mullused finalistid: kuld, hõbe ja pronks – Venemaa, Ukraina ning Suurbritannia, lisaks Poola, valitsev maailmameister Saksamaa ning eelmisel aastal maailmameistrivõistluste finaalis kuuendaks platseerunud Leedu, aga ka Tsehhi noor nelik.

Neljapaatide eelsõidud on Eesti aja järgi kavas 6. mail kell 14.25 ja 14.30. Juhul, kui Eesti võistkond otse edasi finaali ei peaks pääsema, avaneb uus võimalus läbi laupäevase (kell 13.35) vahesõidu. Otsepääsu finaali tagab sõidu liider, teised jätkavad läbi vahesõidu, kust neli esimest saavad pühapäevasesse finaali stardikoha.

Suur ja pingeline katsumus ootab ees värskelt moodustatud paarisaeru kahepaadikoosseisu Sten-Erik Anderson ja Oskar Kuzmin. 25-aastane Anderson on eliitvõistluste karastusega, ent temast paar aastat nooremal Tallinna mehel Kuzminil selline kogemus puudub. Peagi selgub, kas duol õnnestub läbi imepisikese nõelasilma olümpiamängudele pääseda ning Brandenburgis toimuv saab meeste jaoks olema eelproov mai lõpus Luzernis sõidetavaks kvalifikatsiooniregatiks.

Meistrivõistluste ülesandmislehelt leiab 17 paatkonna nimed. Tiitlivõistlused on oma nime kuhjaga väärt, sest kohale on tulemas valitsevad maailmameistrid ning esimesena maailmas 2000 meetrit alla kuue minuti sõudnud horvaadi vennad Valent ja Martin Sinkovic, mullused EM-i kuldmedallistid ning MM-i neljandad – sakslased Marcel Hacker ja Stephan Krüger, eelmise aasta sama võistluse medalipaatkonnad Prantsusmaa ja Ukraina ning arvukalt teisi tugevaid ekipaaže.

Eelsõitudega starditakse homme ning need on kavas kell 12, 12.05 ja 12.10. Võistlussüsteem näeb 16 kuni 18 startija puhul ette, et igast sõidust kaks esimest pääsevad poolfinaalidesse, ülejäänutel aga on kohustuseks läbida vahesõit, mis annab neile uue võimaluse kvalifitseerumiseks. Vahesõit on kavas sama päeva pärastlõunal kell 13.35.

Brandenburgis on stardis 34 riiki rohkem kui 500 atleediga