Eesti Olümpiakomitee reeglite järgi saavad olümpial ja MM-il esikolmikusse jõudnud ning EM-il, juunioride MM-il ja EM-il kulla võitnud preemiat. Treeneritele on ette nähtud pool sportlasele makstud summat.

Tänavune saldo on võimas, kui kokku liita sportlaste ja treenerite teenistus eurodes: vehklejatel 162 000, Kelly Sildarul 28 000 ja Heiki Nabil 28 000 eurot.

Kultuuriministeerium eraldab EOK-le aastas 200 000 eurot preemiate maksmiseks, kuid praeguseks on tulnud välja maksta juba 218 000 eurot. EOK peasekretäri Siim Suklese sõnul ei ole vaja karta, et keegi preemiarahast ilma jääks, kuna kõigele on mõeldud.

“Esiteks on meil suur rõõm sportlasi premeerida, teiseks ei tule karta suuri väljaminekuid, vaid väikseid sissetulekuid, ja kolmandaks kantakse eelmisel aastal välja maksmata jäänud summad uude aastasse üle, seega probleemi meil pole,” on Sukles Delfile öelnud.

Lisaks preemiatele on sportlastele tiitlivõistluste medalite puhul ette nähtud ka kaheks aastaks palgaraha.

EOK poolt paika pandud palgatasemed:

A+: OM-i ja MM-i kuld – palgafond 4000, ettevalmistustoetus 2200 eurot kuus.

A: OM-i ja MM-i hõbe või pronks, EM-i kuld – 2500 ja 2200 eurot.

B: OM-i 4.–10. koht, MM-i 4.–8. koht, EM-i hõbe või pronks – 1600 ja 1400 eurot.

C: OM-i kandidaadid – ettevalmistustoetus 500 eurot.

Kui tänavuse neljapaadi liikmed Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson ja Allar Raja on tänu eelmise hooaja tulemustele (OM-pronks, EM-kuld) A-taseme sportlased, siis tiimi neljas liiges Kaur Kuslap on seni olnud C-taseme sportlane. Neljapaadi MM-finaali jõudmisega on ta aga järgmiseks kaheks aastaks tõusnud vähemalt B-taseme sportlaseks. Hõbe või pronksmedali võitmise korral tõuseks ta sarnaselt kaaslastele A-tasemele. Kui neljapaat peaks võitma aga MM-kulla, siis kerkiksid kõik mehed järgmiseks kaheks aastaks A+ kategooriasse.

Praegu on Eestis neli A+ sportlast. Selle seltskonna moodustavad suvel Leipzigis vehklemise naiskonnavõistluses maailmameistriks kroonitud Irina Embrich, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk ja Erika Kirpu.