Pajusalu, kes Rohelisele Mandrile lendas Uus-Meremaalt, kus ta kuulsa treeneri Richard Tonks’i käe all õpetussõnu sai, on MK-sarja avastardi teinud ning võidelnud välja koha A finaalis. Pärnulanna startis esimeses eelsõidus, vastasteks Londoni olümpiamängude pronksmedallist, austraallanna Kim Crow, ameeriklanna Zsuzsanna Francia, Bulgaariat esindav Luiza-Maria Rusinova ning Zimbabwe koondislane Micheen Thornycroft.

Pajusalu algus oli pigem tagasihoidlik, tähendades poolele distantsile jõudes 3. kohta. Juhtis Crow ameeriklanna ning zimbabwelanna ees. Sealt edasi tõstis pärnulanna tempot ning hõivas enne lõpuveerandile jõudmist teise positsiooni. Eelsõidu võit kuulus tulemusega 7.53,99 Crow’le, järgnesid Pajusalu ajaga 7.58,02 ning kolmandana Francia 8.00,23-ga.

Nii Crow kui Pajusalu tagasid otsepääsu pühapäeval kohaliku aja järgi kell 12 startivasse finaali, ülejäänud osalejad aga saavad uue võimaluse vahesõidus.

Teisest eelsõidust hõivasid finaalipääsmed USA esindaja Eleanor Logan (7.54,12) ning hiinlanna Bin Tang (7.56,88).

Võistlustules ka Taimsoo ja Raja

Paarisaeru kahepaadil startivate Taimsoo ja Raja konkurentideks on Uus-Meremaa, Suurbritannia ning Austraalia paatkonnad. Kuna võistlustules on vaid neli ekipaazi, näeb määrustik ette, et esimeseks sõiduks on nn. rajasõit, mis paneb paika finaalsõidu radade paigutuse.

Siin näitasid ajaga 6.55,68 parimat minekut uusmeremaallased Michael Arms ning Robert Manson. Neile järgnesid britid John Collins ja Peter Lambert (6.59,02) ning kolmandana resultaadiga 7.00,24 meie mehed. Austraalia duo jäeti ajaga 7.02,82 neljandaks.

Finaalsõidus, mis stardib eeloleval pühapäeval kohaliku aja järgi kell 10.15, saavad Taimsoo-Raja avasõidu tulemusel startida kas esimeselt või neljandalt veelt.