Kuus aastat ühepaadil läbilööki üritanud Eesti edukaim naissõudja Pajusalu pole pärast 2012. aasta EM-võistlustel saadud pronksmedalit enam erilist edu saavutanud. Nüüd istus pärnulanna kahepaati koos tartlanna Marliis Reinkortiga, kes on paaril viimasel aastal tugeva arenguhüppe teinud, kirjutati sõudeliidu kodulehel.

Sõudeliidu peatreener Jaan Tultsi sõnul oli tänavusel EM-il 14. Koha saanud Pajusalul vajalik rutiinist väljuda, millele teise paadiga võistlemine võib kaasa aidata.

"Meil pole paatkonnale mingeid ootusi, vaatame, kuidas neil läheb. Meeste seas on olnud tavapärane, et koosseise muudetakse. Aeg-ajalt on riskid end ka õigustanud," sõnas Tults.

Möödunud aastast harjutas Pajusalu Matti Killingu käe all. Oma säravamad võidud sai ta kahepaadil koos Jevgenia Rõndinaga. 2006. aastal võitsid nad juunioride MM-il kulla ja aasta hiljem hõbeda.

Luzernis võistlevad ka paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Kaur Kuslap ja Sten-Erki Anderson ning kahepaadimehed Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä. Endrekson ja Jämsä peavad MM-i pileti saamiseks tulema 11 parema hulka. MM peetakse august lõpul Amsterdamis.