Sõudeveterani treener Tatjana Jaanson teatas Sõudeliidu koduleheküljele antud intervjuus, et nad võtavad hetkel MMiks valmistumisel ühe päeva korraga.

Kuuldavasti tuleb Jüri eeloleval nädalavahetusel starti Pärnu jõel toimuvatel Eesti esivõistlustel. Millistes paadiklassides plaanite startida?

Tatjana Jaanson: Kuna Jüri sai pühapäeval külge kerge külmetuse, ei tea veel, mis saab. Hetkel võtame ühe päeva korraga ja kui kõik laabub, sõuab ta loomulikult  ühesel ning esindab Sõudeklubi „Pärnu" värve kaheksapaadis.

Peale St Moritzi alpilaagrit, kus harjutasite 1800 meetri kõrgusel, olete Pärnus teinud mitmeid kontrollstarte sh. osalenud Pärnumaa meistrivõistlustel, kus Jüri võttis mõõtu roolijata kahepaadi koosseisudega.

Pärnumaa meistrivõistluste raames tehtud testsõit näitas, et minekut on. Hommikul tegime ka planeeritud kiirustreeningu, peale mida oli distants taas vaja läbi sõita.

Kas riigi meistrivõistlused toovad selguse, milliste plaanidega minnakse vastu Poznani MMile?

Eesti Sõudeliit soovib näha, et kandidaadid tulevad veele oma põhipaadil. Teistes paatides osalemine on sportlaste vaba valik. Kindlasti saame sellest, mis edasi peaks hakkama toimuma, pildi selgemaks.