Endrekson andis Eesti Sõudeliidu koduleheküljel alljärgneva intervjuu.

Kuuldavasti oled otsustanud aerud peale pikka puhkust taas kätte võtta ja tuled starti juba eeloleval nädalavahetusel toimuvatel Eesti meistrivõistlustel?

Jah, olen tagasi! Ilmselt sõidame koos Andrei Jämsä, Igor Kuzmini ja Vladimir Latiniga paarisaeru neljapaati ning kindlasti esindan oma koduklubi kaheksapaadis.

Oled piisavalt puhanud?

Tunnen, et olen perekondlike tegemiste kõrvalt taas võimeline sõudelahingutesse sekkuma. Tulen nüüd värskena ja motiveerituna paatide juurde tagasi.  Ka alaliiduga on minu naasemine läbi arutatud ning nüüd ütlen, et olen väljas mõlemal suurel tiitlivõistlusel. Juba sel aastal!

Varasemalt teati, et stardid Euroopa meistrivõistlustel, kuid nüüd siis ka MMil?

Nii see on. Suure tõenäosusega läheme võistlustulle koosseisus Andrei Jämsä, Igor Kuzmin, Vladimir Latin ja mina. Ehk siis 75 % koosseisust, mis tõi 2006. aastal paarisneljasel Etonist Eestile pronksi. Igatahes saab põnev olema, sest oleme vähe koostööd teinud ja tehnika on veel ebastabiilne.

Et siis paat liigub ja nagu ei liigu ka?

Jah, kohati on minek hea, siis esinevad jälle kerged probleemid. Meil on antud piisavalt aega atra seada, seega elame-näeme! Eestikad annavad paljuski selgust, kuid hooaja edasised plaanid on ikkagi paigas. Mis puudutab EM'i, siis koosseis ja paatkond, millega võistlema minnakse, selgub peale augustikuist MMi.